Redactia.ro
Home » Știri » De necrezut! O primărie din Vâlcea pune la vânzare microbuzele elevilor ca să plătească datoriile la lăutari

De necrezut! O primărie din Vâlcea pune la vânzare microbuzele elevilor ca să plătească datoriile la lăutari

Primarul localității Sutești, din județul Vâlcea umblă „cu lăutarii după el”! Dar nu în semn de voie bună și prosperitate, ci, în instanță.

În 2013, primăria Sutești a organizat un eveniment de proporții cu ocazia zilei comunei. Lăutarii au încantat oamenii, care au dansat și s-au veselit pe ritmurile lor. Nimeni nu poate uita petrecerea de ziua comunei Sutești din 2013, cu atât mai mult lăutarii. De ce? Pentru că nici până în ziua de astăzi administrația locală nu i-a plătit pentru evenimentul la care au prestat.

La petrecerea organizată în localitatea din județul Vâlcea, printre artiștii invitați să întrețină atmosfera, s-a numărat și o formație din Satu Mare. Situația a devenit complicată în momentul în care primăria a omis să îi achite angajamentele contractuale.

PESTE 500.000 DE LEI DATORAȚI

După multe momente de așteptare, în care au întrebat ce se întâmplă cu banii care le sunt datorați, membrii formației au pus piciorul în prag. Au acționat în instanță primăria datoare, iar decizia magistraților a fost cât se poate de clară.

Datoria primăriei din localitatea Sutești față de muzicanții din Satu Mare este de 520.000 de lei.

Alin Dumbravă, primarul localității, a transmis că datoria inițială era, de fapt, de 25.000 de lei. La acest moment a ajuns la 520.000 de lei din cauza penalităților foarte mari care au fost prevăzute în contract, în caz de neachitare.

Domnul Dumbravă a mai specificat că, în 2013, responsabilă de întreaga situație era o altă administrație locală.

Primarul afirmă, acum, că nu dispune de acești bani și nu poate onora plata. Ba chiar mai mult, ca să dovedească faptul că e de bună credință, a încercat și un compromis. Primăria a propus plata eșalonată a datoriei, adică în trei rate.

Membrii formației au refuzat vehement varianta pusă la înaintare și au cerut toți banii pe loc. Astfel, s-a ajuns până la executorul judecătoresc. Acesta a trebuit să evalueze bunurile valorificabile ale primăriei, pentru a-i putea despăgubi pe lăutari.

140 de elevi vor merge pe jos la școală

Printre alte bunuri se numără și autobuzele școlii din localitate. Acestea sunt utilizate pentru transportul elevilor și sunt singurele bunuri pe care, se pare, primăria le poate vinde pentru a acoperi datoria față de lăutari. Astfel, cei 140 de elevi din comună se vor descurca fără autobuze și vor fi nevoiți să meargă pe jos la școală, din cauza unei petreceri prost organizate în urmă cu 9 ani.

În semn de protest față de situația creată de primăria localității, părinții copiilor iau, deja, în calcul, mutarea copiilor la alte școli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: