Redactia.ro
Home » Știri » De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun anul acesta

De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun anul acesta

De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun anul acesta

Iată de unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun. Ce răspuns a oferit ministrul Agriculturii când a fost întrebat de unde își va cumpăra carne de porc în acest an. El a spus că în România este cea mai ieftină carne de porc din Uniunea Europeană.

De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun anul acesta

Ca de fiecare dată, Petre Daea îi încurajează pe români să cumpere produse tradiţionale românești.

„Porcul îl cumpăr de la un prieten. Românii noștri știu să crească porci, știu să-i pregătească. Îl iau cu cât mi-l dă. Văd palmele bătătorite de muncă. Să vă duceți în piețe și să luați produse de la românii noștri”.

„ (…) Vreau să vă spun că am fost în Spania și mi-a atras atenția un consilier economic de acolo: Domnule ministru, haideți să vedeți ceva extraordinar de important. Toate produsele pe care le au spaniolii și dacă sunt aceleași produse luate din alte țări… ale lor sunt la un preț mai mare și spaniolii se duc tot către produsele lor. De ce? Să susțină producția internă. Este o atitudine pe care o au acolo, față de țară, față de producătorii lor”, a spus ministrul Petre Daea, joi, la Antena 3 CNN.

Petre Daea a mai spus, în octombrie anul acesta, că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană și îi asigura pe români că vor pune pe masa de Crăciun și carne de porc, în ciuda prețurile care tot cresc.

„Mâncăm și porci de Crăciun, fiți liniștiți că mâncăm și porci de Crăciun! E adevărat că avem o problemă cu pesta porcină africană care ne-a afectat puternic în ultima perioadă, în mod deosebit în 2021, când a intrat în cele 42 de societăți comerciale, deși am avut norme de securitate bine așezate în condițiile sanitar-veterinare impuse de reguli și de legislația în domeniu. Totuși, am avut aceste pierderi și sigur mai aducem și din import cum și noi dăm la alții”, a declarat Petre Daea, în exclusivitate, la România TV.

De unde își cumpără Petre Daea porcul de Crăciun anul acesta
Foto: gov.ro / Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: