Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De unde știi ce mentor ți se potrivește? Băieții de la Libertate.init() au răspunsul!

De unde știi ce mentor ți se potrivește? Băieții de la Libertate.init() au răspunsul!

După multe zile de gândit, de cântărit opțiuni și de pus pe foaie avantaje și dezavantaje, în sfârșit te-ai decis să-ți începi cariera de freelancer în IT. Probabil te consideri suficient de pregătit și cu ani de experiență în spate ca programator, însă mai ai un hop destul de important de sărit, și anume, să-ți găsești un mentor. Nu, nu să-ți spună cum să-ți faci meseria, ci să te ajute să identifici clienții potriviți, să comunici, să ofertezi, mai exact, să te lansezi pe piața în stil mare cum ar spune unii.

Primul pas, după cum afirmă Raul, unul dintre fondatorii programului de mentorat Libertate.init(), este să înțelegi conceptul de mentorat, să-i afli sensul pentru ca mai apoi să știi exact ceea ce cauți. Astfel Raul îl numește pe scurt, un joc de probabilități. De ce? În momentul când tu vrei să studiezi despre un anumit domeniu pentru a iniția o afacere în acea direcție ai două posibilități: de a căuta informații și de a învăța singur sau de a apela la un mentor. De ce varianta a doua este mai viabilă? Pentru că un mentor îți triază informațiile, știe deja exact ceea ce ai nevoie pentru că a fost exact în poziția în care tu te afli acum. Pe scurt, salvezi timp, mult timp!

 

Mai departe, după ce ai stabilit ce este un  mentor și la ce te ajută, este necesar să descoperi care este unul dintre cele mai importante skill-uri pe care vrei să-l dezvolți și cât este de important acel skill pentru tine. Dacă este doar un hobby, e clar că nu ai nevoie de un mentor și poți să-l înveți singur alocându-ți tot timpul din lume. Dacă ai decis că este un principiu de bază în afacerea ta și depinzi de acest skill pentru a face pași mai departe, atunci ai nevoie să-ți găsești un mentor pe măsură.

 

Cum faci asta?

 

Pentru început înțelegi 100% domeniul unde tu vrei să avansezi și începi să contactezi persoane specializate în acea direcție. Ceea ce este important să afli din discuțiile cu acea persoană este: dacă a mai colaborat cu persoane aflate exact în situația ta sau într-o situație similară și apoi dacă poți să vezi rezultatele concrete, palpabile ale persoanei care îți va fi mentor. Și bineînțeles, dacă poți obține un contact al persoanei respective pentru a avea o discuție cu ea.

Uite așa o să poți selecta exact mentorul care te poate ajuta, care a mai avut rezultate în direcția unde vrei tu să te îndrepți, care a oferit mai mult decât un simplu curs sau webinar și ești convins că îți va sta alături până înțelegi tot ceea ce ai nevoie.

 

Noi îți ținem pumnii! Iar dacă vrei să afli mai multe despre noi, ne găsești aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini