Redactia.ro
Home » Homepage » Decizia momentului: Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni la Istanbul

Decizia momentului: Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni la Istanbul

Este informația momentului cu privire la războiul din Ucraina. Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni la Istanbul. Chiar în aceste momente, Recep Tayyip Erdogan ar purta o discuție la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu care stabilește detalii privind o astfel de întâlnire.

Nu este prima dată când Istanbul devine scena negocierilor de pace între Rusia și Ucraina. Dar de această dată ar fi vorba de cea mai așteptată întâlnire: între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Decizia momentului: Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni la Istanbul

Iar în cea de-a 37 zi de război în Ucraina, chiar preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, anunţă că Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni la Istanbul.

Zelenski şi Erdogan au discutat la telefon: „Un adevărat prieten al Ucrainei!”

În urmă cu o zi, chiar Volodimir Zelenski a declarat că a avut o conversaţie telefonică cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, joi, 31 martie.

„Am avut o altă conversație cu un adevărat prieten al Ucrainei, președintele Erdogan. Am remarcat nivelul înalt de organizare a negocierilor delegațiilor de la Istanbul.

S-a convenit asupra pașilor viitori către pace. Sunt recunoscător pentru disponibilitatea Turciei de a deveni un garant al securității țării noastre!”, este mesajul postat de Volodimir Zelenski pe contul său de Twitter.

Zelenski: „Este un compromis pentru toți”

În urmă cu câteva zile, Zelenski a declarat că este nevoie urgentă de discuții directe cu președintele rus Putin pentru încheierea unui armistițiu. Zelenski a spus că orice înțelegeri cu Rusia vor fi supuse unui referendum public.

„Este un compromis pentru toți: pentru Vest, care nu știe ce să facă cu noi în privința aderării la NATO, pentru Ucraina, care vrea garanții de securitate, pentru Rusia, care nu vrea ca NATO să continue extinderea”, a declarat Zelenski într-un interviu pentru televiziunile ucrainene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini