Redactia.ro
Home » Știri » Decizia uluitoare luată de Simona Halep înaintea procesului de la TAS. Românca va afla dacă rămâne suspendată

Decizia uluitoare luată de Simona Halep înaintea procesului de la TAS. Românca va afla dacă rămâne suspendată

Pe ce loc este Simona Halep în clasamentul WTA

Simona Halep (32 de ani) a plecat, marți, spre Elveția, unde în perioada 7-9 februarie va avea loc audierea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). În această călătorie, sportiva a fost însoțită de fratele său și de avocatul Bogdan Stoica. Procesul de apel se va desfășura pe parcursul a trei zile și va fi supravegheat de un colegiu format din trei arbitri, echivalentul a trei judecători. Ceea ce a surprins pe mulți a fost alegerea arbitrilor, dintre care unul a fost desemnat chiar de Simona Halep.

Comisia de arbitraj este compusă dintr-un arbitru ales de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (acusarea), unul de către TAS și unul de către echipa Simonei Halep (apărare). Decizia surprinzătoare a Simonei Halep a fost de a alege un arbitru străin, în ciuda opțiunii de a avea un arbitru român, așa cum precizează Euronews Romania.

Cine este arbitrul străin la care a apelat Simona Halep

Acest arbitru străin este Jeffrey G. Benz, fost patinator american care ulterior a devenit arbitru la TAS. El a fost implicat în diverse cazuri notabile, inclusiv în cel al patinatoarei ruse Kamila Valieva, care a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj.

În ciuda opțiunii de a apela la arbitrii români Cristian Jura și Daniel Vișoiu de la TAS, Simona Halep a luat în considerare sfatul avocaților săi, în special al lui Howard L. Jacobs, avocat american, care probabil a influențat alegerea lui Jeffrey G. Benz.

Jeffrey G. Benz este un avocat american de renume, cu experiență în arbitraj sportiv. A deținut funcția de arbitru la Curtea de Arbitraj Sportiv începând cu anul 2000 și a devenit mediator din 2013. El a fost implicat în diferite paneluri de mediere, cum ar fi Sport Resolutions sau FIFA Football Tribunal, ceea ce îl face o alegere semnificativă pentru Simona Halep în procesul său la TAS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: