Redactia.ro
Home » Știri » Decizie de ultimă oră în dosarul Elodiei Ghinescu. Cerința pe care Cristian Cioacă a transmis-o instanței

Decizie de ultimă oră în dosarul Elodiei Ghinescu. Cerința pe care Cristian Cioacă a transmis-o instanței

Cristian Cioacă

Dispariția Elodiei Ghinescu, în urmă cu 15 ani, a reprezentat un subiect care a fost amplu dezbătut în presă la vremea respectivă. Deși a trecut mai bine de un deceniu de la dispariția Elodiei, iar multe dovezi ne-ar face să credem că polițistul Cristian Cioacă, soțul trădat, a fost cel care i-a curmat zilele Elodiei, adevărul nu a ieșit nici acum la lumină. Se pare că soțul Elodiei Ghinescu s-a răzgândit în privința unei decizii pe care o luase anterior în dosarul Elodiei.

Cristian Cioacă, decizie de ultimă oră în dosarul Elodiei Ghinescu

Inițial, Cristian Cioacă a solicitat să i se șteargă din cazier condamnarea primită pentru accesare ilegală a unui sistem informatic. Se pare că Cristian Cioacă s-a răzgândit la primul termen, când au fost citați fiul său și hackerul care l-a ajutat să spargă e-mailul Elodiei.

„Ia act de retragerea contestaţiei în anulare formulată de contestatorul Cioacă Constantin Cristian împotriva deciziei penale nr. 524 din data de 22.10.2014 pronunţată de Curtea de apel Brașov. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 680 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, se avansează Baroului Brașov din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”,  se arată în decizia instanței.

Cristian Cioacă a accesat e-mailul Elodiei Ghinescu cu ajutorul unui hacker

Cristian Cioacă a fost ajutat de către un hacker să acceseze adresa de e-mail a soției sale. Astfel, el ar fi aflat că avocata Elodia Ghinescu fusese plecată timp de câteva zile, nu în interes de serviciu sau în vreun team-building, ci într-o escapadă romantică cu un ofțer SPP, cu care avea o relație extraconjugală. Hackerul care l-a ajutat pe Cristian Cioacă să acceseze adresa de e-mail a fostei soții a fost pedepsit pentru fapta sa cu un an jumătate de închisoare cu suspendare.

„Inculpatul Cioacă Constantin Cristian, cu sprijinul învinuitului Breazu Marius, a accesat fără drept sistemul informatic al serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Ghinescu Elodia-Marilena şi l-a determinat pe inculpatul Niţu Marin Adrian să acceseze, de asemenea fără drept, sistemul informatic al serverelor de e-mail, pe care erau stocate mesajele de la adresa e-mail a avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, încălcând astfel măsurile de securitate prin folosirea în mod fraudulos a numelui de utilizator şi a parolei de autentificare – fără a fi titulari ai acestora – şi să transfere date informatice în alte sisteme informatice“, se arată în declarația procurorilor.

Pe 2 iulie 2013, după ani întregi de proces și sute de ore de investigații, Cristian Cioacă a fost condamant la 21 de ani de închisoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini