Redactia.ro
Home » Știri » Decizie de ultimă oră în dosarul tâlharilor care l-au prădat pe Marian Vanghelie de 300.000 de euro

Decizie de ultimă oră în dosarul tâlharilor care l-au prădat pe Marian Vanghelie de 300.000 de euro

Cei trei tâlhari care au intrat în casă peste familia lui Marian Vanghelie și au furat bunuri în valoare de 300.000 de euro au fost condamnați, însă instanța a decis că fostul edil nu merită despăgubiri morale, deoarece nu a demonstrat că a avut de suferit din cauza infractorilor. 

 

Decizie de ultimă oră în dosarul tâlharilor care l-au prădat pe Marian Vanghelie de 300.000 de euro

Hoții care l-au prădat pe fostul edil al Capitalei au fost condamnați, recent, și au contestat deja sentința, pe motiv că pedepsele ar fi unele prea mari. Mai mult, judecătorii au respins cererea lui Vanghelie, de acordare a unor despăgubiri morale, deoarece acesta nu a putut demonstra cu documente că a suferit moral din cauza celor care au prădat casa în care se aflau nevasta și copilul.

„Condamnă pe inculpatul Grigore Marius Mădălin la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat. Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Grigore Marius Mădălin. (…) Condamnă pe inculpatul Avram Niculae la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Avram Niculae. (…) Condamnă pe inculpatul Manea Paul la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Manea Paul. (…) Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Vanghelie Marian Daniel ca neîntemeiată”, a fost sentința judecătorilor, carea  fost deja contestată și care se judecă, în prezent, la Curtea de Apel București.

Înainte de a da verdictul, magistrații i-au cerut lui Vanghelie să demonstreze cu acte că i-a fost frică pentru familia lui atunci când tâlharii au intrat în casă.

„Amână, pentru ca partea civilă să precizeze cuantumul daunelor materiale şi să depună înscrisuri care dovedesc întinderea prejudiciului solicitat cu titlu de daune morale”. 

Astfel, cum nu a avut documente care să îi demonstreze starea de teamă, Vanghelie nu a primit despăgubiri morale. În noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2020, îăn jurul orei 03.30, Marian Vanghelie a anunțat la 112 că mai multe persoane necunoscute ar fi deschis una dintre ferestrele vilei sale din satul Ghermănești, Snagov și că i-ar fi furat ceasuri, bijuterii și un tablou în valoare totală de 300.000 de euro. Fiind supărat, Vanghelie spunea atunci că își dorește mult ca autorii să fie pedepsiți, în special pentru că au intrat în casă în timp ec soția și copilul erau în casă. Patru luni mai târziu, tâlharii au fost identificați și prinși. Hoții aveau experiență și erau din sectorul 5 al capitalei, dar nu se grăbiseră să vândă ceasul și tabloul semnat de George Petrașcu și intitulat  „Cap de copil”, pentru a putea să le dea la un preț mai bun.

Potrivit unor surse judiciare, hoții l-ar fi contactat pe Marian Vanghelie, din pușcărie, prin intermediul unor interpuși, pentru a-l convinge să renunțe la plângere și pentru a ajunge la o înțelegere amiabilă. Însă, Marian Vanghelie i-ar fi refuzat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: