Redactia.ro
Home » Știri » Declarația pe propria răspundere 2021 pentru nevaccinați și adeverință angajator. Iată documentele necesare

Declarația pe propria răspundere 2021 pentru nevaccinați și adeverință angajator. Iată documentele necesare

GALERIE FOTO (3)

Odată cu adoptarea noilor restricții în București, după ce incidența cazurilor de Covid a crescut peste 6 la mia de locuitori, persoanele nevaccinate vor putea să iasă din casă doar cu declarație pe proprie răspundere sau cu adeverință de la angajator.

Declarația pe proprie răspundere pentru persoanele nevaccinate și adeverința de la angajator sunt valabile din 3 octombrie 2021.

Declarația pe propria răspundere 2021 pentru nevaccinați

Pe tot parcursul săptămânii, persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 care vor să circule în intervalul orar 20.00 – 5.00 sunt obligate să completeze o declarație pe propria răspundere sau să prezinte o adeverință de la angajator, ca să poată circula prin București.

Această categorie a populației trebuie să dovedească și un motiv întemeiat pentru deplasarea prin Capitală în intervalul mai sus menționat.

Declarația pe propria răspundere 2021: când trebuie completată

Iată, mai exact, când trebuie completată declarația pe propria răspundere.

Potrivit hotărârii Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, este interzisă circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepţii:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţa/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, pentru achiziţionarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului anti Covid- 19;
  3. c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
  5. e) părăsirea domiciliului pentru protejarea vieţii sau integrităţii fizice în cazul unui pericol grav şi iminent, cu apelarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Declarația pe propria răspundere 2021: ce informații conține

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Iată mai jos documentele ce trebuie prezentate autorităților:

Declarația pe propria răspundere 2021: cine nu trebuie să prezinte declarația între orele 20:00 – 05.00

Iată cine sunt persoanele care nu trebuie să prezinte declarația pe propria răspundere, pentru a circula între orele 20:00 – 05.00, conform autorităților:

  • Măsurile instituite nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19;
  • Măsurile instituite nu se aplică persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin documente, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea acestora.
  • Măsurile nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: