Redactia.ro
Home » Știri » Declarația surprinzătoare a unei eleve care a avut media 10 la Evaluarea Națională: „Și la țară se învață”

Declarația surprinzătoare a unei eleve care a avut media 10 la Evaluarea Națională: „Și la țară se învață”

GALERIE FOTO (2) Declarația surprinzătoare a unei eleve care a avut media 10 la Evaluarea Națională

Declarația surprinzătoare a unei eleve care a avut media 10 la Evaluarea Națională. Marți, elevii claselor a VIII-a au aflat rezultatele celui mai important examen din viața lor. Aceștia au susținut Evaluarea Națională, iar anul acesta, patru elevi din județul Vrancea au avut media 10. O elevă din Năruja a făcut o declarație surprinzătoare despre școlile de la țară.

Declarația surprinzătoare a unei eleve care a avut media 10 la Evaluarea Națională: „Și la țară se învață”

Declarația surprinzătoare a unei eleve care a avut media 10 la Evaluarea Națională. Elevii din clasele a VIII-a au susținut examenul de Evaluare Națională, iar marți au aflat rezultatele. În acest an, în județul Vrancea, patru elevi au avut media 10 la Evaluarea Națională. Trei dintre ei sunt din Focșani, de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu, Colegiului Naţional „Unirea”, iar o elevă de la Şcoala Gimnazială „Barbu Ştefănescu Delavrancea” din Năruja. Ioana Bianca Bușilă este eleva din Năruja care a reușit să aibă media 10 la Evaluarea Națională. Tânăra s-a ambiționat să învețe, având în toți anii de gimnaziu media 10.

Părinții săi sunt de profesie polițist și asistent veterinar, iar acest lucru i-a dat putere să își dorească să ajungă mai sus ca ei. Conform acesteia, și-a dorit să se transfere la o școală din oraș, dar ambiția a oprit-o să își stabilească un obiectiv măreț. Ioana a vrut să demonstreze că se poate învăța și la țară. „Când eram mai mică, m-am gândit de câteva ori să mă transfer, însă am rămas pentru că mi-am dorit să demonstrez că fiind elev din mediul rural pot avea rezultate bune. Şi la ţară se învaţă. Profesori buni sunt peste tot, depinde doar de implicarea elevilor’, a declarat Ioana.

De asemenea, Ioana a declarat că pandemia de coronavirus nu a împiedicat-o să-și urmeze visul și nici nu i-a modificat ritmul de învățat. „Am început să mă pregătesc de la începutul anului şcolar ca să nu mă aglomerez pe ultima sută de metri şi mi-am împărţit timpul foarte bine, am mai făcut şi pregătire. Învăţ cam de la ora 14.00 până la ora 20.00.Am timp şi de prieteni şi de pasiunile mele, am mai pictat, am cântat la chitară. Pandemia nu m-a afectat, m-am pliat foarte bine pe învăţământul online. Profesorii au fost implicaţi, materialele clare şi m am descurcat. Până acum ieşeam mai des cu prietenii, dar în ultima lună am încercat să stau mai mult în casă şi să studiez’, a mai povestit Ioana. Adolescenta își dorește să intre la Colegiul Național Unirea din Focșani, profil mate-info, iar după să intre la Facultatea de Arhitectură, secția de Design Interior.

Ioana, eleva de 10

Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost afișare marți, 29 iunie

Absolvenții de gimnaziu nu își vor mai găsit numele pe listele cu rezultatele de la Evaluarea Națională, ci, își vor căuta codul pe care l-au primit de la școală, în dreptul căruia vor fi listate notele de la Limba Română, Matematica, Limba maternă și media de examen.

Este pentru al doilea an când rezultatele examenelor de la finalul clasei a VIII-a sunt afișate într-un format anonimizat.Elevii nemulțumiți de notele de evalare au avut ocazia să depună contestații marți, pe 29 iunie, și miercuri, 30 iunie, de la ora 08.00 până la ora 12.00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: