Redactia.ro
Home » Știri » Declarațiile cutremurătoare ale unei adolescente scăpate din Mariupol: „M-am rugat să mor repede”

Declarațiile cutremurătoare ale unei adolescente scăpate din Mariupol: „M-am rugat să mor repede”

Declarațiile cutremurătoare ale unei adolescente scăpate din Mariupol

Declarațiile cutremurătoare ale unei adolescente scăpate din Mariupol. O adolescentă care a reușit să scape din Mariupol, Ucraina, a povestit drama prin care trec oamenii. Maria Vdovicenko și-a spus povestea dramatică, explicând cum a reușit să treacă prin 27 de filtre inamice.

Declarațiile cutremurătoare ale unei adolescente scăpate din Mariupol: „M-am rugat să mor repede”

Maria Vdovicenko, o adolescentă de 17 ani din Mariupol a povestit prin ce drame trec oamenii în lupta pentru supraviețuire. Tânăra și-a spus povestea dramatică pe portalul ucrainean hromadske. Nivelul superior al casei în care locuia în Mariupol s-a prăbușit, iar Maria, familia ei și vecinii au fost nevoiți să se adăpostească într-o piviniță, unde au stat zece zile. Printre vecini s-a numărat și un bebeluș de numai cinci luni. În a zecea zi, Maria a împărțit o bucată de pâine cu alte patru persoane. Cea mai mare frică a trăit-o într-o zi în care bombardamentele au fost mai intense ca oricând.

„Totul a început să tremure, părea că aud patru trenuri de jur împrejurul meu.M-am întins și mi-am zis că nu mai avem ieșire de acolo. Aici e mormântul meu. M-am rugat lui Dumnezeu să mor repede și să nu-mi văd rudele moarte înaintea mea”. După bombardamente, atacatorii ruși obișnuiau să bată la ușile rămas în picioare, dar Maria a spus că nu le răspundean. Când bombardamentele s-au domolit, aceștia au reușit să fugă cu ajutorul unei mașini vechi. Ulterior, au ajuns într-o localitate unde au stat mai multe zile într-o clădire părăsită.

Cea mai dificilă misiunea a fost aceea de a trece prin filtrele rusești. Rușii căutau în mașini, îi dezbrăcau pe bărbați și le căutau tatuaje și semne pe corp. „Exista un punct de control. Ei o caută în toate cotloanele, de la portbagaj la compartimente mici din interior. Apoi îi dezbracă pe bărbați lângă mașini, caută semne pe corp, tatuaje”.

Maria și tatăl ei au fost bătuți de ruși

Tânăra a mai spus că în anumite situații, doar un membru al familiei era oprit în urma controlului corporal, iar mașina era lăsată să plece, lăsându-l în urmă pe cel oprit. Potrivit tinerei, aceste controale începeau cu vârste de 14 ani, iar Mariei i-au luat amprentele, i-au fost verificate documentele și i-au fost puse întrebări despre Ucraina și guvernul țării sale. „Căutau oameni care își iubeau țara, care își doreau să trăiască normal acolo”, a mai spus Maria.

Adolescenta a fost lăsată să plece, dar un soldat a lovit-o, pe motiv că merge prea încet. Întoarsă în mașină, l-a așteptat timp de 40 de minute pe tatăl ei. Acesta s-a întors bătut în urma controlului, pe motiv că telefonul lui era gol. Bărbatul și-a pierdut vederea la un ochi, iar cu celălalt vede în ceață în urma bătăii primite. Acesta a fost primul control, dar au urmat alte 27, între Berdiansk și Zaporojie. Oamenii au fost nevoiți să arate documente și ștampile de la precedentele puncte de control. De asemenea, li se cereau diverse lucruri, precum țigări, droguri și alcool. Când au ajuns la Orihovo și au văzut un steag ucrainean, au crezut că este o glumă. Însă cei de la punctul de control le-a spus : „Liniștiți-vă, e Ucraina aici”. Atunci a fost momentul în care Maria și familia sa au început să plângă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: