Redactia.ro
Home » Știri » Descoperirea uimitoare de la Stonehenge! Adevărul iese la iveală după mai bine de 5000 de ani

Descoperirea uimitoare de la Stonehenge! Adevărul iese la iveală după mai bine de 5000 de ani

GALERIE FOTO (2)

Un expert în Stonehenge a făcut o descoperire care poate schimba tot ce se știe până în prezent despre celebra așezare de pietre. Cum s-ar putea „rescrie” imaginea lumii antice.

Este unul dintre cele mai faimoase momenente din Regatul Unit, iar cercetătorii au afirmat că așezarea datează încă din anul 3000 î.HR. Totul a rămas intact chiar în și în ziua de astăzi, iar atracția turistică aduce anual milioane de turiști în Marea Britanie.

Decoperirea uimitoare de la Stonehenge! Adevărul iese la iveală după mai bine de 5.000 de ani

Monumentul poate fi admirat pe câmpurile din Wiltshire și în zilele noastre. Anumiți arheologi susțin că așezarea a fost un cimitir pentru o perioadă de 500 de ani, apoi a fost abandonat. Alții consideră că aceste pietre gigantice au avut un rol spiritual important pentru civilizațiile din acele vremuri.

Cu toate astea, noi teorii ies la iveală despre Stonehenge, însă cea a lui Jackie McKinley a pus mulți oameni pe gânduri!

În documentarul Discovery ‘The Secret Skeletons Beneath Stonehenge’, osteoarheologul a descoperit o „piesă foarte rară” de metal într-un mormânt din apropiere.

”Suntem în primele faze ale prelucrării metalului, iar aceste obiecte sunt foarte fin lucrate. Tehonologia și abilitățile de a prelucra ceva atât de frumos și delicat ar fi fost văzută că ceva magic. Erau două morminte, la trei metri distanță unul de altul, și cred că unul dintre oameni se pricepea la magia de a face aceste frumoase obiecte”

În interiorul documentariului se menționează: ”Jackie este convinsă că ambii bărbați erau fierari care au venit la Stonehenge pentru a face și vinde prețioasele obiecte din metal. Pentru această, Stonehenge înseamnă mai mult decât un monument, este un loc înfloritor pentru confecționarea de obiecte și comerț.

Dar Jackie a descoperit ceva mult mai ieșit din comun. Acești fierari au bătut drum lung pentru a-și fac un punct de vânzare la Stonehenge.”

Potrivit tuturor analizelor, strămoșii care au pus bazele momentului antic ar fi călătorit pe Mediterană, dinspre est, înainte de a ajunge în Britania în jurul anului 4000 i.Hr. Comparând ADN-ul uman neolitic, s-a ajuns la concluzia că aceștia veneau din Anatolia (Turcia) și s-au mutat în Iberia înainte de se îndrepta spre nord.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: