Redactia.ro

Ești dependent de Facebook? S-ar putea să suferi de această boală gravă despre care nimeni nu îți spune

Facebook

Moderatorii de conținut de pe Facebook dau în judecată compania Meta, după ce au fost diagnosticați cu PTSD, tulburări de anxietate și depresie, din cauza conținutului violent la care au fost expuși.

Acești moderatori spun că au fost nevoiți să vizioneze materiale extrem de violente, inclusiv crime, sinucideri, pornografie infantilă, abuzuri și acte de terorism. Potrivit The Guardian, peste 140 de persoane au fost afectate de acest lucru și au ajuns să dezvolte PTSD. Deși este o afecțiune gravă, Meta nu a comentat oficial situația, scrie romaniatv.net.

Conținut violent

Problema a apărut din cauza conținutului extrem de violent pe care moderatori din Kenya au fost obligați să-l vizioneze. Acestea lucrau pentru o companie subcontractată de Meta, vizionând până la 10 ore pe zi materiale care le-au afectat sănătatea mintală. Printre problemele diagnosticate se numără tulburări de stres posttraumatic, depresie și anxietate generalizată.

Medicii din Kenya sunt foarte îngrijorați de starea acestor angajați. Dr. Ian Kanyanya, specialist în sănătatea mentală, a declarat că nu doar PTSD a fost diagnosticat, dar și tulburări de anxietate și depresie.

Foștii moderatori nu au avut doar probleme de sănătate mintală. Unii au început să consume droguri și alcool, iar alții au divorțat din cauza traumelor. Mulți dintre ei au trăit cu frica de a fi urmăriți și uciși, fiind expuși la conținut terorist.

Printre cei aproape 190 de moderatori, 4 dintre ei au fost diagnosticați cu tripofobie, frica de găuri, după ce au văzut numeroase imagini cu cadavre în descompunere.

Semnal de alarmă

Experții spun că această situație din Kenya este un semnal de alarmă și că rețelele sociale au evoluat într-o direcție greșită, cu un impact negativ asupra angajaților care sunt expuși la un astfel de conținut. Meta a externalizat moderarea conținutului din cauza volumului mare de postări, iar acest lucru s-a întâmplat mai ales în țările cu forță de muncă ieftină, precum Kenya.

În urma procesului intentat de fostii moderatori, documentele depuse la dosar au detaliat cum arăta o zi de muncă pentru acești angajați, care au fost afectați puternic de materialele pe care le vizionau, inclusiv imagini cu automutilare și necrofilie. Unii dintre ei au leșinat, iar alții au plecat țipând de la locul de muncă.

În apărarea sa, Meta susține că acești moderatori sunt plătiți mai mult decât media pieței și că va implementa măsuri pentru a proteja viitorii angajați, reducând expunerea la imagini violente, prin metode precum redarea monocromă a acestora sau diminuarea sunetului.

Hackerii și antecedentele cu Facebook

Într-un alt incident de securitate, hackerii au exploatat o vulnerabilitate a Facebook care le-a permis să acceseze conturile utilizatorilor. Această problemă a durat două săptămâni și a fost legată de funcția „vizualizare ca”, care permite vizualizarea profilului personal ca și cum ar fi fost văzut de un alt utilizator.

Hackerii au reușit să preia chei digitale care le dădeau acces la conturi fără a fi nevoie să reintroducă parola. Aceasta a fost o altă problemă de securitate care a afectat utilizatorii Facebook și a determinat autoritățile de protecția datelor să impună o amendă de 91 de milioane de euro Meta.

De asemenea, Meta a fost deja sancționată cu sume mari în trecut, cum ar fi 225 de milioane de euro în 2021 și 405 milioane de euro în 2022, din cauza unor încălcări ale protecției datelor, inclusiv în ceea ce privește minorii.

În ciuda acestor sancțiuni și critici, Meta continuă să raporteze profituri semnificative, de 40,59 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2024. Cu toate acestea, reglementările privind protecția datelor continuă să reprezinte o problemă majoră pentru companie.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: