Redactia.ro
Home » Știri » Detalii halucinante în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti: ”Am adus-o pe mama mea vie şi am luat un om mort acasă”

Detalii halucinante în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti: ”Am adus-o pe mama mea vie şi am luat un om mort acasă”

O situație alarmantă a captat atenția opiniei publice și a autorităților de sănătate din București. Cinci asistente medicale și infirmiere de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost recent audiate de procurori în legătură cu decesul suspect al 17 pacienți internați la secția de Terapie Intensivă (ATI).

Anchetatorii investighează dacă bolnavilor li s-au administrat intenționat doze insuficiente din medicamentele vitale, cum ar fi noradrenalina, la îndemnul unor medici.

Declarații dureroase ale unui fiu care și-a pierdut mama la ATI

Între 4 și 7 aprilie 2024, 17 pacienți de la ATI ai Spitalului Sfântul Pantelimon au decedat în circumstanțe neclare, ceea ce a declanșat o serie de întrebări și preocupări din partea familiilor îndurerate. Rudele acestora susțin că ar fi existat nereguli grave în administrarea tratamentelor, ceea ce ar fi accelerat, potențial, decesele apropiaților lor.

„Pe 3 februarie 2023 am adus o pe mama mea vie şi am luat un om mort acasă la ATI. A stat 7 zile s-au auzit niște strigate de aici, probabil ca au intubat-o pe viu. Asta a fost singura noastră explicație. S-au pus niște medicamente şi a decedat în 3 zile după ce noi am discutat cu managerul spitalului.

Am putut să o vizităm la terapie intensivă, dar în ultima zi așa cum a zis un alt aparținător într-adevăr aparatele erau deconectate. Am găsit-o lovită la ochi la terapie intensivă”, spune fiul uneia din pacientele decedate la Spitalul Pantelimon.

Ancheta este în plină desfășurare

Asistentele implicate, responsabile de administrarea medicamentelor la secția respectivă, au fost audiate, iar unele dintre ele au avut reacții nervoase la întrebările jurnaliștilor, crescând astfel suspiciunile cu privire la practicile medicale din cadrul unității. În paralel, șefa Secției de Terapie Intensivă a insistat că procedurile medicale au fost respectate, încercând să asigure publicul de aderența la standardele medicale.

Anchetatorii au preluat toate fișele medicale ale pacienților decedați și au verificat softurile echipamentelor medicale, inclusiv ale injectomatoarelor, pentru a determina exact ce doze de noradrenalină au fost administrate. În același timp, reprezentanții Corpului de Control al Ministerului Sănătății au efectuat verificări amănunțite ale documentelor medicale și au discutat cu directorul de îngrijiri medicale, care a inițiat sesizarea la Parchet.

Până în prezent, acuzațiile nu au fost confirmate oficial de Ministerul Sănătății. Totuși, anxietatea rămâne în rândul aparținătorilor și a opiniei publice, amplificată de frica că astfel de practici ar putea fi întâlnite și în alte instituții medicale. Ministerul a demarat o anchetă internă la nivelul spitalului, iar rezultatele sunt așteptate să fie prezentate miercuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: