Redactia.ro
Home » Știri » Detalii înfiorătoare despre cum a fost ucisă Raisa. Polițiștii au făcut mai multe dezvăluiri

Detalii înfiorătoare despre cum a fost ucisă Raisa. Polițiștii au făcut mai multe dezvăluiri

Moartea Raisei, o fetiță de doar 2 ani din comuna Breasta, Dolj, a șocat întreaga comunitate după ce a fost găsită fără viață în urma unei căutări de 24 de ore. Circumstanțele morții sale sunt cutremurătoare, iar rezultatele autopsiei au dezvăluit detalii terifiante despre suferința prin care a trecut micuța. Potrivit legiștilor, Raisa a murit din cauza hemoragiei interne și externe, provocată de multiple plăgi penetrante și asfixie mecanică prin strangulare. Poliția a reținut un suspect în acest caz, verișorul său în vârstă de 15 ani, Codreanu Nicolas Masi.

Concluziile legiștilor și reținerea suspectului

Autopsia efectuată pe corpul Raisei a confirmat că moartea acesteia a fost una violentă. Legiștii au concluzionat că decesul a fost provocat de un politraumatism sever, cu multiple plăgi penetrante și asfixie mecanică prin strangulare. Detaliile sunt greu de acceptat și evidențiază suferințele cumplite prin care a trecut micuța în ultimele clipe ale vieții sale.

Verișorul Raisei, Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost reținut sub acuzația de omor calificat. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, expertiza genetică judiciară a fost crucială în acest caz. Urmele de sânge găsite pe un obiect vestimentar ridicat de la minor au aparținut victimei, confirmând implicarea acestuia în săvârșirea faptei.

Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi, în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparținea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta,” se arată în comunicatul Parchetului.

Contextul dispariției și descoperirea cadavrului

Pe 27 mai 2024, la ora 13:28, poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului de urgență SNAU 112 despre dispariția Raisei. Echipe complexe de investigatori, incluzând procurori, ofițeri de poliție judiciară și specialiști în criminalistică, au desfășurat căutări extinse în zona comunei Breasta. În cele din urmă, corpul neînsuflețit al Raisei a fost găsit într-o zonă cu vegetație abundentă, situată în spatele imobilului unde fusese văzută ultima oară în viață.

Cercetările efectuate la fața locului au condus la descoperirea unor probe esențiale, care au indicat clar faptul că decesul Raisei a fost rezultatul unei acțiuni violente. Autopsia a confirmat aceste suspiciuni, evidențiind rănile multiple și modalitatea brutală în care a fost suprimată viața fetiței.

„În urma cercetărilor efectuate și căutărilor extinse efectuate în zonă de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică – Serviciul de Cercetări

la Fața Locului, Serviciul Criminalistic Dolj, dar și mai multe structuri din cadrul IPJ Dolj, IJJ Dolj, Gruparea Mobilă de Jandarmi, ISU Dolj a fost identificat cadavrul minorei Stan Raisa Maria Nicoleta într-o zonă cu vegetație abundentă situată în spatele imobilului unde aceasta a fost văzută ultima dată în viață și s-a efectuat cercetarea la fața locului,” se arată în comunicatul Parchetului.

Părinții Raisei au ridicat trupul neînsuflețit de la morgă

Fără doar și poate, tragedia din Dolj a cutremurat o țară întreagă. În urmă cu două zile, Raisa a fost găsită fără suflare la doar 400 de metri de casă, într-o zonă cu multă vegetație. Din nefericire, fetița de doar doi ani și cinci luni a avut parte de un sfârșit tragic, iar pe corpul ei au fost găsite urme de violență și de strangulare.

I-am luat niște lucruri, i-am luat o rochiță albă. Am vrut să o îmbrac în mireasă, dar nu mi-a căzut mie bine, i-am luat ce mi-a plăcut și să știu fata că e îmbrăcată cum mi-a plăcut. I-am luat săndăluțe, i-am luat chiloței, am luat tot ce-i trebuie la un copil. În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort”, a fost mesajul emoționant transmis de mama Raisei.

Acuzațiile aduse și măsurile legale

Pe baza probelor adunate, Parchetul a formulat oficial acuzații împotriva lui Codreanu Nicolas Masi pentru omor calificat. Procurorii au arătat că adolescentul a profitat de vulnerabilitatea extremă a Raisei, aplicându-i lovituri cu un obiect tăietor-înțepător, posibil un cuțit, și strangulând-o cu o funie din material textil.

Având în vedere faptul că din probele administrate până în prezent a reieșit că minorul Codreanu Nicolas Masi, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei Stan Raisa Maria Nicoleta datorată vârstei foarte fragede (2 ani și 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înțepător, posibil cuțit, și a strangulat-o folosind o funie din material textil, împotriva acestuia a fost formulată o acuzație oficială și s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de omor calificat,” se precizează în comunicat.

În cursul zilei de 30 mai 2024, Codreanu Nicolas Masi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Această măsură este menită să asigure că suspectul nu poate influența ancheta sau pune în pericol alte persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: