Redactia.ro
Home » Știri » Detalii șocante! Opozantul rus a fost otrăvit

Detalii șocante! Opozantul rus a fost otrăvit

Aleksei Navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, un agent neurotoxic, anunță Guvernul german. Analizele toxicologice de sânge efectuate în cadrul unui laborator militar german au relevat ”dovezi fără echivoc” că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, menţionează purtătorul de cuvânt Steffen Seibert într-o declaraţie transmisă prin e-mail, notează Agerpres.ro.

Procurorii ruşi au declarat luna trecută că nu văd necesitatea unei anchete penale în legătură cu acest caz deoarece nu au găsit niciun semn că a fost comisă o infracţiune.

Navalnîi, un binecunoscut critic al preşedintelui Vladimir Putin în ultimul deceniu, s-a îmbolnăvit într-un zbor din Siberia spre Moscova la 20 august după ce a băut un ceai la aeroport. Aliaţii săi cred că el este ultimul dintr-o serie de critici ai Kremlinului otrăviţi în mod deliberat, dar autorităţile ruse au declarat că nu există o dovadă a acestui lucru.

Navalnîi a fost transportat pe calea aerului luna trecută la spitalul Caritate din Berlin, unde medicii au spus că este posibil ca el să fi fost otrăvit cu un inhibitor de colinesterază, o substanţă găsită în toxine nervoase ca aceea folosită în tentativa de otrăvire a unui fost agent dublu rus în Anglia în 2018.

„Există o concluzie a unei comisii de experţi în medicină legală cu o analiză spectrală detaliată a oricărui narcotic, substanţe psihotrope, puternice, otrăvitoare identificate în organismul lui A.A. Navalnîi, inclusiv metale grele?”, se pune întrebarea în scrisoare, postată integral pe website-ul RBC.

„Au fost găsite în probele biologice ale lui A.A. Navalnîi substanţe din grupul inhibitorilor de colinesterază? Care anume, mai exact?”.

Sunt puse o serie de alte întrebări detaliate, inclusiv:

– Ce medicamente au fost utilizate pentru tratamentul lui Navalnîi şi în ce doze

– Dacă starea lui s-a înrăutăţit şi de ce

– Care au fost rezultatele testelor efectuate pe inima sa şi sistemele respirator şi nervos central.

Procuratura cere prelevarea de probe din sângele lui Navalnîi, urină, păr, unghii, salivă şi interiorul obrazului şi să fie furnizate cât mai curând posibil copii ale rapoartelor medicale.

Ea promite că va trata rezultatele în mod confidenţial şi exclusiv în scopul investigării a ceea ce i s-a întâmplat lui Navalnîi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: