Redactia.ro
Home » Știri » Detaliile spuse de primul medic sosit la accidentul fatal în care a murit Prințesa Diana. Ce a văzut acesta la locul impactului

Detaliile spuse de primul medic sosit la accidentul fatal în care a murit Prințesa Diana. Ce a văzut acesta la locul impactului

Diana, Prințesa de Wales a murit pe 31 august 1997, după ce a suferit răni fatale într-un accident de mașină. Potrivit rapoartelor de la acea vreme, Diana și-a rostit ultimele cuvinte imediat după ce a fost scoasă din epava accidentului, care a avut loc în momentul în care Diana și iubitul ei de atunci, Dodi Fayed, erau urmăriți de paparazzi în vehiculul lor în Paris, Franța. Puțini știu detaliile spuse de primul medic sosit la fața locului.

Detaliile spuse de primul medic sosit la accidentul fatal în care a murit Prințesa Diana

Se pare că șoferul Dianei, Henri Paul, conducea cu viteză excesivă și a pierdut controlul mașinii, ceea ce a făcut ca vehiculul să se ciocnească de o coloană în mijlocul tunelului Pont de l’Alma. Atât Paul, cât și Fayed au fost uciși instantaneu în urma impactului. Cu toate acestea, Diana a rămas în viață câteva ore după accident. Doctorul Frederic Mailliez, primul medic de la fața locului, este încă marcat de ceea ce s-a întâmplat în acea noapte fatidică de acum 25 de ani – și de faptul că a fost unul dintre ultimii oameni care au văzut-o pe Prințesa Diana în viață.

Primul medic sosit la accidentul fatal în care a murit Prințesa Diana a rămas marcat ani la rând

„Îmi dau seama că numele meu va fi mereu legat de această noapte tragică”, a declarat Mailliez, care nu era de serviciu și se întorcea acasă de la o petrecere când a dat peste accidentul de mașină, pentru The Associated Press. „Mă simt un pic responsabil pentru ultimele ei clipe”.

Medicul Mailliez conducea spre tunel când a văzut o limuzină Mercedes fumegândă aproape ruptă în două. „M-am îndreptat spre epavă. Am deschis ușa și m-am uitat înăuntru”, a spus el. El descrie ceea ce a văzut: „Patru oameni, doi dintre ei erau aparent morți, nu reacționau, nu respirau. Iar ceilalți doi, pe partea dreaptă, erau în viață, dar în stare gravă. Pasagerul din față țipa – respira, putea să mai aștepte câteva minute. Iar pasagerul de sex feminin, tânăra, era în genunchi pe podeaua Mercedesului. Avea capul plecat, respira cu greu. Avea nevoie de asistență rapidă”.

Detalii neștiute despre accidentul în care a murit Prințesa Diana

A fugit la mașina sa pentru a suna la serviciile de urgență și a lua un sac de respirație, un dispozitiv asemănător unui balon care ajută pe cineva să respire. „Era inconștientă”, a spus el. „Datorită sacului meu respirator (…) și-a recăpătat un pic mai multă energie, dar nu putea să spună nimic”.

„Știu că este surprinzător, dar nu am recunoscut-o pe prințesa Diana”, a mai spus el. „Eram în mașină, pe bancheta din spate, acordând asistență. Mi-am dat seama că era foarte frumoasă, dar atenția mea era atât de concentrată pe ceea ce trebuia să fac pentru a-i salva viața, încât nu am avut timp să mă gândesc: „Cine era această femeie?””.

„Cineva din spatele meu mi-a spus că victimele vorbeau engleză, așa că am început să vorbesc în engleză, spunând că sunt medic și am chemat ambulanța”, a mai spus el. „Am încercat să o consolez”.

În timp ce lucra, el a observat că paparazzi se adunaseră pentru a face fotografii ale scenei. Dar Mailliez a spus că nu are nicio critică la adresa acțiunilor lor. „Ei nu m-au împiedicat să am acces la victime. … Nu le-am cerut ajutorul, dar nu au interferat cu munca mea.”

Pompierii au venit rapid, iar Diana a fost dusă la un spital din Paris în jurul orei 1:40. Ea a murit mai bine de o oră mai târziu, la 3 dimineața. Însoțitorul ei, Fayed, și șoferul au murit și ei. „A fost un șoc imens să aflu că era Prințesa Diana și că a murit”, a declarat Mailliez.

Primul medic sosit la accidentul fatal în care a murit Prințesa Diana a avut mustrări de conștiință

Apoi s-a instalat îndoiala de sine. „Am făcut tot ce am putut pentru a o salva? Mi-am făcut corect treaba?”, s-a întrebat el. „Am verificat cu profesorii mei de medicină și am verificat cu anchetatorii poliției”, a spus el. Toți au fost de acord că a făcut tot ce a putut.

Dar Mailliez nu era singurul care avea întrebări despre acea noapte. În timp ce speculațiile și zvonurile se învârteau, Marea Britanie a lansat ceea ce s-a dovedit a fi cea mai lungă și mai costisitoare anchetă din istoria sa pentru a afla adevărul din spatele morții Dianei. După aproape șase luni și după ce a ascultat peste 250 de martori, un juriu a constatat, în 2008, că Diana și Fayed au fost uciși în mod ilegal de conducerea neglijentă a lui Henri Paul, care era beat și conducea cu viteză mare pentru a scăpa de paparazzi.

Viața și moartea Prințesei Diana, o sursă continuă de interes

Viața și moartea ei prematură rămân o sursă de interes public continuu, după cum o demonstrează o multitudine de filme și documentare care îi descriu viața, inclusiv filmele recent lansate „Spencer” și „The Princess”, precum și serialul foarte apreciat de Netflix „The Crown”.

Epilogul tragic de la Paris a aruncat, de asemenea, lumina reflectoarelor asupra familiei regale britanice, a cărei reacție la moartea Dianei a părut la început să nu fie în pas cu revărsarea de durere a publicului. Ulterior, regina i-a adus un omagiu Dianei și a abordat „expresia copleșitoare de tristețe” observată în întreaga lume.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: