Redactia.ro
Home » Știri » Dezamăgire în cadrul competiției Eurovision 2023. România ratează marea finală VIDEO

Dezamăgire în cadrul competiției Eurovision 2023. România ratează marea finală VIDEO

Dezamăgire în cadrul competiției Eurovision 2023. România ratează marea finală! Iată detaliile!

Dezamăgire în cadrul competiției Eurovision 2023

România are parte de o mare dezamăgire în cadrul competiției Eurovision 2023, deoarece nu s-a calificat în finală. Theodor Andrei, reprezentantul României cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să treacă de semifinala a doua, care a avut loc joi seară la Liverpool, în Marea Britanie. Din păcate, țara noastră nu a reușit să se claseze în primele 10 țări și ratează marea finală. Iată lista țărilor calificate!

Țările care s-au calificat în finala Eurovision 2023

Cele zece țări care s-au calificat în finala Eurovision 2023, în urma prestațiilor din cea de-a doua semifinală, sunt:

  • Albania
  • Cipru
  • Estonia
  • Belgia
  • Austria
  • Lituania
  • Polonia
  • Australia
  • Armenia
  • Slovenia

Celelalte cinci țări care ratează marea finală, pe lângă România, sunt Danemarca, Georgia, Islanda, San Marino și Grecia.

Potrivit predicțiilor BBC România nu avea prea mari șanse să treacă de semifinala 2

Theodor Andrei nu s-a clasat din păcate în primele 10 locuri, astfel neavând un loc în marea finală. Acesta a urcat pe scenă al treilea și a avut o prestație bine primită de către public. Semifinala a doua a fost transmisă în direct la TVR 1.

Deși existau speranțe și așteptări în privința calificării României în finala Eurovision 2023, potrivit predicțiilor BBC, șansele erau destul de mici. Postul de televiziune a analizat melodia interpretată de Theodor Andrei și a concluzionat că, din punct de vedere conceptual, piesa descrie o relație toxică și lupta de a alege între pasiune și autoconservare. Cu toate acestea, BBC a considerat că piesa nu a avut suficientă forță pentru a se impune în competiție și a prezis că va fi eliminată în semifinala a doua.

„Conceptual, melodia, descrie o relaţie toxică şi lupta de a alege între pasiune şi autoconservare. Andrei, care are doar 18 ani, trăieşte în psihodramă, sună când trist, când sordid, cu remuşcări şi furios. Dar când cântă replici de genul „I’m begging you, take off your clothes and step on me”, este cu adevărat supărător. Pronostic: Eliminat în semifinala doi”, a fost verdicul BBC.

În ceea ce privește prima semifinală, care a avut loc pe 9 mai, reprezentanții Croației, Republicii Moldova, Elveției, Finlandei, Cehiei, Israelului, Portugaliei, Suediei, Serbiei și Norvegiei s-au calificat pentru finala Eurovision 2023.

În ciuda faptului că România nu a reușit să se califice în finala competiției, trebuie să apreciem efortul și talentul artiștilor implicați în acest concurs internațional.

Sursa foto: Captură YouTube

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: