Redactia.ro
Home » Știri » Dezvăluiri șocante: membrii plutonului de Execuție al Ceaușeștilor vorbesc despre ordinul de urgență primit de la Ion Iliescu

Dezvăluiri șocante: membrii plutonului de Execuție al Ceaușeștilor vorbesc despre ordinul de urgență primit de la Ion Iliescu

Informații despre execuția soților Ceaușescu.

Doi dintre membrii plutonului de execuție responsabil cu tragerea soților Nicolae și Elena Ceaușescu în decembrie 1989 au făcut dezvăluiri șocante joi seară la Antena 3 CNN, detalii incredibile despre presiunile politice și amenințările cu care s-au confruntat în timpul executării procesului.

Presiunile politice și grăbirea procesului

Dorin Cârlan și Octavian Gheorghiu au declarat că generalul Stănculescu i-a selectat pe cei trei membri ai plutonului și le-a dat instrucțiuni specifice legate de procesul soților Ceaușescu. Cei doi au dezvăluit că generalul le-a interzis să discute cu cineva despre misiunea lor și că aveau de respectat un secret strict.

„Generalul ne-a spus să nu spunem nimănui ce vom face acolo, nici colegilor noștri”, a precizat Octavian Gheorghiu. Cei trei au fost aleși să formeze linia de execuție, iar instrucțiunile erau clare: legarea la mâini a soților Ceaușescu și conducerea lor la un zid pentru execuție prin împușcare cu cartușe.

Dorin Cârlan a dezvăluit că Gelu Voican Voiculescu, prezent la momentul deliberării, i-a amenințat pe magistrații militari că vor fi executați dacă nu dau o sentință de condamnare la moarte. „Dacă nu dăm această sentință acum, nu mai ieșiți vii de aici pentru că suntem cu o grupă de parașutiști și vă împușcăm. Nu mai ieșiți”, ar fi spus Voiculescu, conform mărturiei lui Cârlan.

Presiuni aduse de Ion Iliescu

Octavian Gheorghiu a adăugat că, în timpul procesului, comandantul unității a venit cu un ordin de la Ion Iliescu, președintele interimar al României la acea vreme, prin care li s-a cerut să se grăbească cu procesul. Aceasta a ridicat semne de întrebare cu privire la corectitudinea procesului și la nivelul de influență politică asupra acestuia.

Cei doi membri ai plutonului de execuție au menționat că au încercat să facă aceste dezvăluiri în trecut, însă au fost descurajați și chiar amenințați să nu participe la interviuri. Acest lucru aduce în discuție întrebări privind manipularea politică și presiunile din culise care au putut influența un proces atât de important în istoria recentă a României.

Aceste dezvăluiri aduc o nouă perspectivă asupra evenimentelor din decembrie 1989 și pun sub semnul întrebării integritatea procesului care a dus la execuția celor doi foști lideri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: