Redactia.ro
Home » Stil de viață » Dieta Cambridge. Ce alimente sunt permise și care sunt etapele acestui regim

Dieta Cambridge. Ce alimente sunt permise și care sunt etapele acestui regim

dieta cambridge

Dieta Cambridge promite rezultate spectaculoase în pierderea în greutate într-un timp scurt, dar este restrictivă și potrivită doar pentru anumite persoane. A fost creată în anii ’70 de dr. Alan Howard și dr. Ian McLean-Baird și a devenit populară în întreaga lume, deși a stârnit controverse din cauza regimului alimentar strict și a efectelor adverse.

Modul de funcționare al dietei Cambridge

Dieta Cambridge este o cură hipocalorică care constă în șase etape, fiecare cu un aport caloric specific în funcție de cantitatea de kilograme pe care trebuie să o pierzi. Planul alimentar variază între 450 și 1500 de calorii pe zi, cu cât trebuie să slăbești mai mult, cu atât restricționezi mai mult caloriile.

Scopul dietei Cambridge este de a declanșa pierderea rapidă în greutate prin restricționarea caloriilor și inducerea stării de cetoza, în care organismul începe să ardă grăsimea. Planul se bazează pe produse alimentare Cambridge cu conținut scăzut de calorii, dar care furnizează nutrienții esențiali.

Dieta trebuie urmată sub supravegherea unui consultant Cambridge specializat. În 2019, dieta și-a schimbat numele în Dieta 1:1 pentru a sublinia importanța consultantului și relația strânsă dintre acesta și pacient. Consultantul va crea un plan alimentar personalizat în funcție de starea ta de sănătate și obiectivul de greutate. De asemenea, el va determina de la ce etapă să începi dieta și îți va oferi suport pe tot parcursul acesteia.

Dieta Cambridge consideră activitatea fizică o parte importantă a procesului de slăbire, dar intensitatea acesteia variază în funcție de factori precum etapa, vârsta, condiția fizică și starea de sănătate a fiecărui individ.

Ce alimente sunt incluse în dieta Cambridge

Dieta Cambridge implică înlocuirea alimentelor obișnuite cu produse alimentare din marca proprie.

Aceste alimente permise în dieta Cambridge pot fi achiziționate de la consultanții în nutriție autorizați, specializați în elaborarea unui plan de dietă personalizat pentru fiecare individ. Acești consultanți vor oferi și supraveghere pe toată durata dietei.

Meniul dietei Cambridge constă în alimente sub formă de plicuri, ușor de preparat prin dizolvarea în apă. Aceste plicuri conțin prafuri din care puteți prepara supe, terciuri sau shake-uri. În plus față de prafuri, produsele Cambridge sunt disponibile sub formă de batoane nutritive.

Varietatea de arome și gusturi face ca aceste alimente să fie pe placul tuturor. De exemplu, shake-urile au arome de fructe, supele au gust de legume sau pui, iar batoanele vin în variante cu ciocolată, arahide sau caramel.

Produsele din dieta Cambridge sunt concepute pentru a avea un conținut redus de calorii, dar furnizează toate proteinele, vitaminele și mineralele necesare pentru funcționarea sănătoasă a organismului. Prin urmare, ele pot contribui la o pierdere semnificativă și rapidă în greutate, fără a afecta sănătatea.

Pentru a obține rezultatele dorite, este important să nu înlocuiți alimentele marca Cambridge cu alte tipuri de alimente și să respectați cu strictețe toate restricțiile impuse de planul alimentar.

Planul dietei Cambridge:

Dieta Cambridge este concepută pentru a fi adaptabilă atât pentru persoanele care doresc să piardă mult în greutate, cât și pentru cele care doresc să slăbească doar câteva kilograme. Planul are 6 etape distincte, fiecare cu propriul nivel de aport caloric zilnic.

Etapa 1 – Pregătirea organismului:
Această etapă este extrem de hipocalorică și se adresează celor care doresc să slăbească rapid. Aportul caloric zilnic variază între 450 și 600 de calorii. În această etapă, alimentele obișnuite sunt înlocuite complet cu alimente dietetice. Consumul zilnic include:

3 pachete alimentare marca Cambridge sub formă de shake-uri dietetice sau supe la plic
2 litri de apă
Ceai din plante neîndulcit
Cafea neîndulcită și fără lapte
Este strict interzis să consumi alte alimente sau băuturi, inclusiv lactate dietetice, alcool sau gumă de mestecat. Această etapă poate dura până la 3 luni, iar în acest timp nu se recomandă exerciții fizice intense. O dată la 4 săptămâni, poți să consumi o masă ușoară în plus față de alimentele permise.
Etapa 2 – Scăderea în greutate:
Această etapă este moderat hipocalorică, cu un aport caloric zilnic de până la 800 de calorii. Deși este puțin mai permisivă decât etapa 1, rămâne o etapă riguroasă. Durează maxim o săptămână și permite următoarele alimente:

Trei pachete alimentare marca Cambridge
O porție mică de alimente cu conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi, cum ar fi pui la grătar cu salată de crudități, legume gătite la aburi sau brânză de vaci dietetică
Un pahar de lapte degresat
2 litri de apă
Ceai din plante neîndulcit
Cafea neîndulcită și fără lapte
Este strict interzis să consumi alte alimente sau băuturi în afara celor specificate ca permise, precum și lactate, alcool sau gumă de mestecat.

Etapa 3 – Etapa moderat hipocalorică:
Pe măsură ce avansezi în etape, planul dietei Cambridge devine tot mai permisiv. Această etapă durează până la două săptămâni și poți consuma:

Două pachete alimentare marca Cambridge
Un mic dejun dietetic de cel mult 150 de calorii
O masă principală la prânz sau cină, constând în salată
Lapte degresat
2 litri de apă
Ceai din plante neîndulcit
Cafea neîndulcită și fără lapte
Este interzis să consumi alimente bogate în carbohidrați și grăsimi, sucuri și băuturi carbogazoase, alcool sau gumă de mestecat.

Etapele dietei

Etapa 4 – Etapa non hipocalorică:
Această etapă este dedicată celor care doresc să slăbească doar câteva kilograme în plus. Poate fi urmată până când se atinge greutatea ideală. Alimentele permise în această etapă sunt similare cu cele din etapa 3, cu condiția să nu depășești aportul caloric permis. De asemenea, se interzic alimentele specificate în etapele anterioare.

Etapa 5 – Etapa de stabilizare:
Începând cu această etapă, poți reveni la o alimentație normală, dar cu un aport caloric zilnic de maximum 1500 de calorii. Alimentele consumate trebuie să fie hipocalorice și sănătoase. Această etapă permite:

Un pachet alimentar marca Cambridge
Trei mese principale regulate, fără carbohidrați și grăsimi
O gustare de până la 100 de calorii pe zi
2 litri de apă
Ceai din plante neîndulcit
Cafea neîndulcită și fără lapte
Este interzis să consumi alimente bogate în carbohidrați și grăsimi, dulciuri, sucuri și băuturi carbogazoase, alcool sau gumă de mestecat.

Etapa 6 – Etapa cu peste 1500 de calorii:
Această etapă nu este neapărat o dietă, ci mai degrabă un stil de viață sănătos. Scopul său este să gestioneze și să mențină pe termen lung greutatea ideală. Poți reveni la consumul a trei mese principale pe zi, cu condiția să fie regulate și echilibrate. Alimentele ar trebui să fie cu conținut scăzut de grăsimi și să nu conțină carbohidrați. Evită dulciurile, băuturile carbogazoase și alcoolul. Pe parcurs, vei putea reintroduce carbohidrații în dieta ta zilnică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: