Redactia.ro
Home » Știri » Dietă periculoasă. Tânără de 14 ani, ținută în viață de aparate, din cauza unui regim recomandat de medic

Dietă periculoasă. Tânără de 14 ani, ținută în viață de aparate, din cauza unui regim recomandat de medic

Dietă periculoasă. Tânără de 14 ani, ținută în viață de aparate, din cauza unui regim recomandat de medic

Dietă periculoasă recomandată de medic. O tânără de 14 ani care dorea să slăbească a ajuns acum la spital.

Fata a urmat, culmea, la recomandarea medicului, un regim alimentar strict, plin de restricții.

Copila, la doar 14 ani, a urmat dieta cruntă și acum e spitalizată. Fata e ținută în viață doar de transfuzii de sânge. Măduva ei nu mai poate produce sânge. Tânăra este internată la Clinica de Hematologie şi Oncologie Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Mama copilei a declarat, conform ziaruldeiasi.ro, ca totul a început în urmă cu 4 ani. Atunci fiica ei avea 10 ani și, după ce a mâncat gogoşi cu ciocolată, a ajuns la spital. Pe corp îi apărusesră pete roșii și umflate.

„Medicul respectiv a spus că este o alergie alimentară, trebuia să mai fac nişte analize, deja tot ce am făcut până atunci, diverse analize, ne-au costat 700 de lei, aşa că i-am zis că nu reuşim momentan, poate reuşim să facem un tratament, până una-alta.

Ne-a dat acest regim extrem de strict, pe care a zis să îl urmăm”, a mai completat mama adolescentei. Regimul impus îi permitea să mănânce doar orez, morcov, carne de pui fiartă de două ori pe săptămână, şi fructe, cum ar fi mere, pere, gutui doar sub forma unui gem făcut în casă.

Dietă periculoasă – organismul fetei a cedat

Timp de 4 ani de zile, fata a ținut dietă drastică, iar corpul ei a fost afectat.

„Acest regim a adus-o în starea în care nici globulele roşii, nici cele albe, nici trombocitele nu se mai formează. Este o afecţiune mai rea chiar şi decât leucemia. Noi am început aici să îi dăm treptat toate alimentele interzise, şi momentan merge bine, nu a făcut nicio alergie”, a declarat prof. dr. Ingrid Miron, şeful Clinicii de Hematologie şi Oncologie Pediatrică de la unitatea medicală.

Potrivit medicilor, în acești 4 ani de dietă periculoasă, copila a căpătat carențe mari de vitamine, minerale și oligoelemente (seleniu, zinc sau fier). Ea a pierdut mult în greutate, apoi a ajuns la distrofie ponderală, iar în cele din urmă, a dus a o epuizare a măduvei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini