Redactia.ro
Home » Știri » DIICOT suspendă activitatea în semn de protest faţă de OUG 7

DIICOT suspendă activitatea în semn de protest faţă de OUG 7

DIICOT suspendă activitatea în semn de protest faţă de OUG 7

Ordonanţa 7 a provocat un val de nemulţumiri fără precedent în rândul magistraţilor. Mai multe parchete şi instanţe din ţară îşi suspendă activitatea, iar acum DIICOT anunţă că va protesta faţă de OUG 7.

Adunarea Generală a procurorilor DIICOT a decis, luni, suspendarea activităţii, în perioada 26 februarie – 8 martie, între orele 08,00 – 12,20, în semn de protest faţă de adoptarea de către Guvern a OUG 7 care modifică legile Justiţiei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acest interval de timp vor fi soluţionate doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii operative ce nu suportă amânare.

De asemenea, Procurorul general Augustin Lazăr a solicitat luni Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la OUG 7/2019, care a modificat legile Justiţiei.

În ziua de 25 februarie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a OUG nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile Justiţiei.

Solicitarea anterior menţionată a fost transmisă, pentru informare, preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi prim-ministrului României„, se arată într-un comunicat al Parchetului General, transmis AGERPRES.

În motivarea solicitării, procurorul general susţine că nu a existat o situaţie extraordinară care să justifice adoptarea ordonanţei de urgenţă.
Viorica Dăncilă a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că Guvernul nu va renunța la OUG 7 – care modifică Legile Justiției.

Mai multe despre OUG 7 puteţi citi AICI.

Citeşte şi: Anunțul premierului Viorica Dăncilă despre bugetul pe 2019

Răzvan Cuc și Daniel Suciu, noile propuneri ministeriale ale PSD

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: