Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani cere Dan Bittman pentru a cânta singur la evenimente. Artistul a strâns o avere considerabilă

Câți bani cere Dan Bittman pentru a cânta singur la evenimente. Artistul a strâns o avere considerabilă

Din ce a făcut avere Dan Bittman

Dan Bittman, un nume consacrat în industria muzicală românească, a demonstrat că există viață și succes financiar și în afara trupei Holograf, alături de care a activat timp de patruzeci de ani. Deși cunoscut și apreciat pentru contribuția sa în cadrul formației, Bittman a continuat să urce pe scenă și să câștige bani frumoși și din proiecte solo.

Dan Bittman, unul dintre cei mai longevivi și respectați artiști din România

La vârsta de 62 de ani, el sărbătorește 40 de ani de activitate alături de Holograf, trupa cu care a lansat numeroase hituri care încă sunt cântate și apreciate de publicul larg.

Pe lângă activitatea cu Holograf, Bittman a început să susțină și concerte solo. Membrii trupei – Tino Furtună, Edi Petroșel, Romeo Dediu și Iulian Vrabete – și-au dat acordul ca Bittman să interpreteze piesele Holograf în cadrul spectacolelor sale. În aceste evenimente intime, care se desfășoară în cluburi sau mici festivaluri de folk, Bittman este acompaniat de Marius Bațu, un colaborator vechi al trupei.

Pentru un concert complet al trupei Holograf, onorariul poate ajunge până la 15.000 de euro, inclusiv cheltuielile de transport și cerințele tehnice. În schimb, Dan Bittman poate fi angajat pentru spectacole solo la un preț mult mai accesibil, de 3.500 de euro, ceea ce face ca aceste evenimente să fie atractive pentru organizatori. Aceste concerte sunt planificate cu grijă, pentru a nu afecta imaginea trupei Holograf.

Profitul din muzică nu este la fel de mare ca cel din alte activități

Deși muzica rămâne marea sa pasiune, Dan Bittman nu își câștigă cei mai mulți bani din această activitate.  În 2023, cifra de afaceri a companiei Holograf Productions SRL a fost de 2.532.451 lei, dar profitul net a scăzut cu 43%, ajungând la 173.853 lei.

În schimb, parcul de distracții al lui Dan Bittman, Danutz Casa SRL, deschis în 2017, a avut o cifră de afaceri de 429.360 lei și un profit net de 57.807 lei, cu o creștere de 213%. Aceste cifre demonstrează că Bittman a avut succes și în afaceri, nu doar în muzică.

Într-un interviu acordat în 2022, Dan Bittman a recunoscut că a câștigat mai mulți bani din activități adiacente decât din muzică, mai ales în perioada pandemiei. Atunci, artistul a avut doar șase concerte cu Holograf, dar a reușit să își asigure un venit stabil prin alte mijloace.

„Să mă facă banii pe mine, nu, niciodată. Gloria, care glorie? Am crezut mereu în valoarea individului. În pandemie nu am cântat, de fapt am cântat șase spectacole cu Holograf în doi ani de zile. Și probabil tot atâtea cu Marius Bațu cu care am un proiect. Măcar 100, măcar 60, 20, pandemia ne-a amuțit pe toți. Când am avut operația am stat în pauză 5-6 luni, aia a fost”.

„Eu am muncit, eu mi-am muncit banii”

„Culmea e că n-am câștigat din muzică cât am câștigat din activități adiacente. Am făcut la un moment dat niște case, am făcut televiziune mult, am făcut… Se câștiga foarte bine, dar din altele. Am câștigat și din muzică, că mă bate Dumnezeu dacă zic că nu, dar spun ca idee. Eu am muncit, eu mi-am muncit banii. Când aveam nevoie de bani nu stăteam să întind mâna”, a spus Dan Bittman în podcastul lui Mihai Morar.

Dan Bittman a fost implicat și în televiziune, unde a reușit să câștige sume considerabile. De asemenea, a investit în imobiliare, construind case, și a dezvoltat alte afaceri de succes, cum ar fi parcul de distracții. Aceste activități i-au permis să își mențină un nivel de trai confortabil, chiar și în perioadele când activitatea muzicală era redusă.

Dan Bittman a demonstrat că este un artist versatil și un om de afaceri inteligent. Deși muzica rămâne pasiunea sa principală, el a reușit să își diversifice sursele de venit și să aibă succes și în alte domenii. Concertele solo și proiectele adiacente i-au permis să continue să trăiască din ceea ce iubește, fără a fi dependent exclusiv de veniturile din muzică. Astfel, Dan Bittman rămâne un exemplu de succes și de adaptabilitate în fața provocărilor profesionale și personale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: