Redactia.ro
Home » Știri » Directorul ANM anunță caniculă, urmată de furtuni pe întreg teritoriul țării

Directorul ANM anunță caniculă, urmată de furtuni pe întreg teritoriul țării

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, joi vom avea parte de cea mai călduroasă zi a săptămânii. Maximele vor ajunge la 35 de grade Celsius. Iată toate detaliile!

Vremea se va încălzi în toate regiunile

Directorul ANM, Elena Mateescu susține că vremea se va încălzi în toate regiunile țării și că vor exista valori de pțnă la 35 de grade Celsiu:

„Joi va fi cea mai caldă zi din această săptămână. În Lunca Dunării ne așteptăm la valori maxime de 34, posibil 35 de grade Celsius.

De asemenea, în Maramureș, 22-23 de grade.

De mâine, vremea se va încălzi în toate regiunile. Vom consemna temperaturi la scara întregii țări, de 19-29 de grade în Câmpia de Vest, după care încălzirea să se resimtă în cea mai mare parte a țării, chiar semnificativ în partea de sud, acolo unde menționam deja valorile de temperaturi apropiate și chiar posibil să înregistrăm pragul unei zile de caniculă. 

Astăzi, o vreme răcoroasă în partea de nord, centru și est a țării, cu valori care nu vor depăși 26 de grade, cel mult 16 grade în zonele nordice, acolo unde aceste temperaturi vor caracteriza, așa cum am spus, o vreme răcoroasă, în timp ce în sud avem o vreme apropiată de normalul termic. 

Mâine, vremea este în încălzire, dar de mâine vorbim și de înnorări accentuate în partea de nord-nord-est. 

De asemenea, în centru, unde aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, vorbim şi de intensificări ale vântului cu viteze de 60-80 de kilometri pe oră”, explică Elena Mateescu, directorul ANM pentru Antena 3.

Caniculă, urmată de furtuni violente

Directorul ANM, Elena Mateescu ne anunță că putem avea parte și de vreme rea cu furtuni violente pe parcursul zilei miercuri și joi:

„Ne putem aștepta la furtuni violente, mai ales pe parcursul zilei miercuri și joi, dar joi încălzirea va fi semnificativă, pentru că ea vine la pachet cu fenomene specifice.

Este vorba de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, aversele vor cumula cantități de 15-25 de litri pe metrul pătrat, iar la nivel local 40-50 de litri pe metru pătrat în special în zona montană, acolo unde joi în zona montană, rafalele vor putea depăși 80-100 de kilometri”, a mai spus Elena Mateescu, directorul ANM pentru sursa citată.

 

Sursa foto: playtech.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: