Redactia.ro
Home » Știri » Directorul de la Matei Balș, declarații îngrijorătoare despre sfârșitul pandemiei. „E un moment greu pentru noi toţi”

Directorul de la Matei Balș, declarații îngrijorătoare despre sfârșitul pandemiei. „E un moment greu pentru noi toţi”

Directorul de la Matei Balș, declarații îngrijorătoare despre sfârșitul pandemiei

Directorul de la Matei Balș, declarații îngrijorătoare despre sfârșitul pandemiei. Specialistul Adrian Marinescu a vorbit despre pandemia de coronavirus. Medicul a spus cât va mai dura această situație, mărturisind că se așteaptă ca sezonul rece să îi pună capăt.

Directorul de la Matei Balș, declarații îngrijorătoare despre sfârșitul pandemiei. „E un moment greu pentru noi toţi”

Directorul de la Matei Balș, declarații îngrijorătoare despre sfârșitul pandemiei. Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre cât de mult va mai dura pandemia de coronavirus în România. Specialistul a precizat că este optimist în această privință și se așteaptă ca sezonul rece să îi pună capăt acestei situații.

Directorul spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală a mărturisit că pandemia va lua sfârșit cel mai probabil în această iarnă. Medicul a precizat că își dorește ca această perioadă o să treacă cât mai repede. „Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi(…). Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă. Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie.”, a declarat directorul medical al Institutului „Matei Balș”.

Dacă medicul Adrian Marinescu este optimist în privința pandemiei de cororonavirus, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu are o altă părere. Acesta s-a declarat îngrijorat pentru situați actuală, mai ales în rândul școlilor. Reprezentantul statului a tras un semnal de alarmă, sfătuindu-o pe oameni să se vaccineze cât mai repede, altfel pragul de infectare va crește. „Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Guvernul introduce noi restricții pentru nevaccinați

Vineri, Guvernul a aprobat, prin hotărâre de guvern, noi măsuri și restricții pentru persoanele nevaccinate. Oficialii introduc obligativitatea prezentării certificatului verde acolo unde incidența trece de 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie. Hotărârea de Guvern ar putea fi atacată pe motive de discriminare. Așadar, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori se instituie o serie de norme. Concret, normele adoptate sunt următoarele:

  • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
  • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: