Redactia.ro
Home » Știri » Discuțiile dintre liderii de sindicat și Klaus Iohannis s-au încheiat. Când se va încheia greva: ”E nevoie de un act normativ!”

Discuțiile dintre liderii de sindicat și Klaus Iohannis s-au încheiat. Când se va încheia greva: ”E nevoie de un act normativ!”

Discuțiile dintre liderii de sindicat și Klaus Iohannis s-au încheiat în urmă cu puțin timp. În urma acestora au fost luate câteva decizii importante cu privire la ceea ce se va întâmpla pe viitor cu salariile profesorilor, dar și cu greva care este deja în a 7-a zi.

După ce liderii de sindicat au cerut ca președintele României, Klaus Iohannis, să îi primească într-o audiere, unde să discute problema care i-a adus în stradă de mai bine de o săptămână, șeful statului le-a acordat această șansă. Iată ce decizie s-a luat, precum și ce se va întâmpla în următoarele zile.

Discuțiile dintre liderii de sindicat și Klaus Iohannis s-au încheiat

Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile, motiv pentru care președintele României a fost nevoit să îi asculte. Liderii de sindicat au venit cu vești bune, ar spune ei, pentru colegii lor care au ieșit în stradă în acest moment. Se pare că Iohannis este pregătit să gireze un act normativ ce i-ar asigura într-un fel sau altul pe profesori că problemele lor se vor rezolva.

„Dânsul a spus că e nevoie de un act normativ, că se angajează în cazul în care se va accepta un acord îl va gira. Domnia sa va gira acel acord”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Din păcate, profesorii nu sunt deloc încântați de acest eveniment, deoarece Klaus Iohannis refuză categoric emiterea unui act normativ, ci pur și simplu promite că se va implica activ în rezolvarea cererilor făcute de liderii de sindicat. Cadrele didactice nu pot avea încredere în cuvântul președintelui și au nevoie de o certitudine, iar un act normativ nu este soluția, susțin ei.

„Am avut o discuție cu domnul președinte, i-am prezentat problemele noastre, cele două revendicări principale: acordarea unei majorări în perioada următoare și garantarea aplicării acelui principiu al salarizării ca profesorul debutant să aibă salariul mediu pe economie”, a transmis Simion Hăncescu.

Cine ar trebui să semneze actul normativ

Liderii sindicatelor susțin că actul normativ ar trebui să fie semnat de Ministerul Educației care a luat la cunoștință cererile lor, urmând să fie trimis președintelui. Acesta și-ar fi dat cuvântul că va face tot posibilul pentru a-l pune în practică.

„Acordul ar trebui să îl facă șefii coaliției de guvernare, pentru că este un acord politic pe care șeful statului s-a oferit să-l gireze până la punerea în aplicare. În acordul respectiv ar trebui prinsă grila de salarizare, grila pe care am negociat-o cu Ministerul Educației.

Premierul își dorește acest acord, dar cel mai important este vorba despre ceea ce vor colegii noștri. Ei trebuie să creadă că promisiunea oamenilor politici este dusă la îndeplinire. Cred că cea mai importantă victorie”, a declarat Simion Hăncescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: