Redactia.ro
Home » Știri » Dispare o mare bancă din România! Ce trebuie să știe toți clienții. Miza este de sute de milioane de euro

Dispare o mare bancă din România! Ce trebuie să știe toți clienții. Miza este de sute de milioane de euro

Ultimă oră! Dispare o mare bancă din România. Ce trebuie să știe toți clienții

Dispare o mare bancă din România. Iată ce trebuie să știe toți clienții! Miza este de sute de milioane de euro.

Dispare o mare bancă din România

Sistemul bancar din România a devenit subiectul unei serii de dezbateri aprinse în ultimele luni, iar acum atenția se îndreaptă către o schimbare majoră. O bancă bine-cunoscută și cu o istorie de transformări repetate, First Bank, pare să fie în pragul unei noi tranzacții semnificative. Într-un context în care câțiva giganți bancari au atras critici pentru profiturile exorbitante obținute pe seama vulnerabilității românilor și a dobânzilor neprevăzute la credite, vestea privind viitorul First Bank capătă și mai multă importanță, relatează Playtech.

Se vinde First Bank din România

First Bank, o bancă ce și-a schimbat proprietarii de mai multe ori în decursul ultimului deceniu, pare să fie într-o nouă fază de tranzacționare. Potrivit surselor  citate de Economedia.ro, First Bank din România ar putea avea un nou proprietar, Intesa Sanpaolo S.p.A., un important grup bancar internațional cu sediul în Italia și una dintre cele mai mari bănci din această țară din punct de vedere al activelor.

În prezent, negocierile sunt în desfășurare între Intesa Sanpaolo și fondul american de investiții J.C. Flowers, dar condițiile exacte ale tranzacției rămân subiectul discuțiilor. Se estimează că valoarea First Bank ar putea fi evaluată la aproximativ 200 de milioane de euro în cadrul acestei tranzacții. Cu toate acestea, nu există încă certitudini privind finalizarea tranzacției, iar semnalele de la Bloomberg sugerează că există incertitudini în privința acestui proces.

Deși sunt detalii care atrag atenția, niciuna dintre părțile implicate – Intesa Sanpaolo, First Bank sau JC Flowers – nu a emis încă un comunicat oficial pentru a confirma sau infirma aceste informații. Astfel, decizia finală și desfășurarea tranzacției rămân sub semnul întrebării.

Miza este de sute de milioane de euro

Cu o subsidiară în România care deține active de aproximativ 1,5 miliarde de euro și deservind 60.000 de clienți, Intesa Sanpaolo are o prezență în țara noastră. Pe de altă parte, First Bank joacă un rol important în furnizarea de produse financiare diversificate către clienții de retail, IMM-uri și mari companii.

Schimbările în sistemul bancar reprezintă întotdeauna subiecte de interes major pentru economie și comunitatea bancară. Cu negocierile în curs și informațiile încă neconfirmate oficial, privim cu atenție la modul în care această tranzacție se va dezvolta și ce implicări va avea asupra sectorului bancar din România, conform sursei citate.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: