Redactia.ro
Home » Știri » Distanța maximă pe care o poți parcurge pentru a-ți face cumpărăturile

Distanța maximă pe care o poți parcurge pentru a-ți face cumpărăturile

Distanța maximă pe care o poți parcurge pentru a-ți face cumpărăturile

Distanța maximă pe care o poți parcurge pentru a-ți face cumpărăturile. Poliția Română a explicat care este distanța maximă admisă pentru achiziționarea unor produse de maximă necesitate.

Ordonanța nr. 3: „Cetăţenii se pot deplasa pentru cumpărături de primă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu.”

„Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nu menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare. În referire strictă la exemplul dumneavoastră, un cetățean care locuiește în cartierul Berceni nu poate merge la cumpărături pentru produse de strictă necesitate în cartierul Militari, întrucât în zona de domiciliu există mai multe hipermarketuri similare cu cele din cartierul Militari”, a răspuns Poliția Română când a fost întrebată de distanța maximă de domiciliu la care poate fi amplasată o unitate comercială, fiind folosită ca exemplu distanța dintre cartierul Berceni și un hipermarket din Militari, potrivit libertatea.ro

Distanța maximă pe care o poți parcurge pentru a-ți face cumpărăturile

În magazine, au fost puse deja semne de distanță recomandată între clienți. O mare parte dintre oamenii care ies la cumpărături au înțeles că responsabilitatea înseamnă sănătate. Se prezintă corect echipați cu mănuși și mască și păstrează o distanță de cel puțin 1 metru jumătate -2 metri față de celelalte persoane. Numărul persoanelor admise în magazine a fost limitat din ce în ce mai mult. În unele magazine micuțe de la colț este admis un număr de max o persoană. De altfel, lucrătorii comerciali încearcă să atragă atenția persoanelor care nu respectă semnele impuse.

Medicii din prima linie sunt cei mai expuși și se tem de ce va urma. Ei sunt siguri că foarte mulți colegi de-ai lor se vor îmbolnăvi, iar numărul persoanelor care vor avea nevoie de tratament va crește considerabil. Este necesar să ne îmbolnăvim pe rând, pentru ca medicii să ne poată trata pe toți.

Etichete: