Redactia.ro
Home » Știri » Doar mașinile cu numere de Ungaria vor putea alimenta la preț plafonat în benzinăriile din țara vecină

Doar mașinile cu numere de Ungaria vor putea alimenta la preț plafonat în benzinăriile din țara vecină

Doar mașinile cu numere de Ungaria vor putea alimenta la preț plafonat în benzinăriile din țara vecină

Doar mașinile cu numere de Ungaria vor putea alimenta la preț plafonat în benzinăriile din țara vecină. Începând de vineri, 27 mai, doar autoturismele cu numere de Ungaria vor putea alimenta la benzinăriile din această țară cu combustibil la preț redus. Anunțul a fost făcut de ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, Gergely Gulyas.

Doar mașinile cu numere de Ungaria vor putea alimenta la preț plafonat în benzinăriile din țara vecină

Ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului Gergely Gulyas, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Budapesta că, începând de vineri, doar mașinile cu numere de Ungaria vor putea alimenta la benzinăriile din această țară cu combustibil la preț redus.”În Ungaria se poate alimenta cel mai ieftin în toată Europa, ceea ce a dus la un turism al carburanţilor, în special zona de frontieră, care ameninţă deja aprovizionarea. Se face abuz de faptul că Ungaria poate menţine un preţ de 480 de forinţi (1,24 euro), în timp ce în Europa preţurile variază între 700 şi 900 de forinţi (1,81-2,33 euro)”.

Pentru a preveni un astfel de abuz, doar mașinile cu numere maghiare vor avea voie să cumpere benzină cu 480 de forinți pe litru în Ungaria. Ceilalți vor trebui să plătească prețul pieței, a mai spus ministrul. Prețurile carburanților au fost plafonate la 480 de forinți pe litru în Ungaria, echivalentul a circa 6,3 lei, din cauza inflației în creștere. Măsura a intrat în vigoare încă din toamna anului trecut și a fost prelungită recent până în iulie.

Aceasta ar permite gospodăriile maghire să realizeze economii de circa 175 milioane de euro. La un curs de 0.0132 lei per forint, înseamnă 6,33 lei per litru benzina și motorina. Plafobul de 480 de forinți pe litru a fost impus de guvernul Ungariei inca din toamna anului trecut până la 15 mai. Traficul la frontiera de vest a țării a fost în creștere în mai, după ce tot mai mulți români au mers să alimenteze în Ungaria, după creșterile de prețuri ale carburanților în România. Numai automobilele înregistrate în Ungaria vor putea cumpăra benzină la 480 de forinți litrul în Ungaria. Ceilalți vor trebui să plătească prețul pieței.

Care este prețul benzinei și al motorinei în România

Prețurile la carburant au explodat în ultima perioadă. În România, astăzi, carburantii standard se comercializează cu prețuri între 8.12/l și 8.8 /l. Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală consideră că acciele la carburanți nu pot fi scăzute deoarece acestea se află la minim pe care il permite directiva.

Benzinăria MOL din București: benzină standard – 8.24 lei/l, motorină standard – 8.87 lei/l, benzină premium – 8.89 lei/l, motorină premium – 9.36 lei/l.

Benzinăria LUKOIL din București: benzină standard – 8.12 – 8.16 lei /l, motorină standard – 8.76 – 8.79 lei/l, benzină premium – 8.27 -8.86 lei/l, motorină premium – 9.15 lei/l.
Benzinăria PETROM din București: benzină standard – 8.16 lei/l, motorină standard – 8.79 lei/l, benzină premium – lei/l, motorină premium – 9.15 lei/l.
Benzinăria OMV din București: benzină standard – 8.22 – 8.25 lei/l, motorină standard – 8.85 – 8.88 lei/l, benzină premium – 8.63 lei/l , motorină premium – 9.36 lei/l

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: