Redactia.ro
Home » Știri » Documentul secret care o poate salva pe Elena Udrea din închisoare. A venit ziua cea mare pentru fostul ministru

Documentul secret care o poate salva pe Elena Udrea din închisoare. A venit ziua cea mare pentru fostul ministru

Documentul secret care o poate salva pe Elena Udrea din închisoare. A venit ziua cea mare pentru fostul ministru

Documentul secret care o poate salva pe Elena Udrea din închisoare. A venit ziua cea mare pentru fostul ministru. Iată detaliile!

Documentul secret care o poate salva pe Elena Udrea din închisoare

Elena Udrea ar putea ieși din închisoare în curând, iar acest lucru ar putea să fie rezultatul unui document secret care ar putea să îi schimbe soarta. Fostul ministru al turismului a fost condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute pentru abuz în serviciu și luare de mită. Cu toate acestea, acum există speranțe că această condamnare ar putea fi revizuită, iar Udrea ar putea să fie achitată.

A venit ziua cea mare pentru fostul ministru

Marți, 12 decembrie 2023, este ziua în care Elena Udrea va afla dacă va fi eliberată sau nu din penitenciar, în urma cererii de revizuire a condamnării sale în Dosarul Gala Bute. Această cerere de revizuire se bazează pe o notă secretă a Serviciului Român de Informații (SRI), care ar putea aduce probe noi în cazul său.

De la începutul acestui proces, avocații Elenei Udrea au susținut că nu există nicio probă concretă care să demonstreze acuzațiile procurorilor, cu excepția denunțurilor făcute de inculpații din dosar, care au scăpat de pedeapsa cu închisoarea. Udrea cere să fie achitată și eliberată pe baza acestui document secret prezentat de Traian Băsescu în 2018.

Documentul secret al SRI pare să o disculpe pe Elena Udrea prin omisiune. Acesta indică existența unui grup infracțional organizat la nivelul Ministerului Turismului, dar nu menționează nimic despre o posibilă implicare a Elenei Udrea. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor depuse pentru aducerea acestui document în atenția instanței, acesta a fost respins și nu a fost depus la dosar.

În 2018, Traian Băsescu a încercat să ajute-o pe Elena Udrea dezvăluind informații din acest document în timpul dezbaterilor din apel în Dosarul Gala Bute. Cu toate acestea, instanța a respins atunci cererea de desecretizare a notei și depunerea ei la dosar, ceea ce a dus la menținerea condamnării Elenei Udrea.

Dosarul Gala Bute a fost unul extrem de mediatizat și controversat, iar evoluțiile recente indică faptul că povestea sa nu s-a încheiat încă. Decizia magistraților cu privire la cererea de revizuire și documentul secret ar putea schimba radical viitorul Elenei Udrea. Oricum ar fi, acest caz continuă să atragă atenția publicului și a opiniei publice, iar verdictul final va rămâne un subiect intens discutat în zilele care urmează.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: