Redactia.ro
Home » Știri » Doliu imens! Catherine Spaak, celebra actriță, a murit

Doliu imens! Catherine Spaak, celebra actriță, a murit

Doliu imens! Catherine Spaak, celebra actriță, a murit

Catherine Spaak a suferit în urmă cu doi ani o hemoragie cerebrală, însă asta nu a răpus-o. Din păcate, duminică, 17 aprilie, cunoscuta actriță și prezentatoare TV și-a dat ultima suflare la vârsta de 77 de ani.

Catherine Spaak, despre origini și primii pași în lumina reflectoarelor

Catherine Spaak s-a născut pe 3 aprilie 1945, în Boulogne-Billancourt, Franța. Spaak este fiica scenaristului Charles Spaak, sora actriței Agnès Spaak.De altfel, este nepoata luptătoarei din rezistență Suzanne Spaak și a prim-ministrului belgian și ministrului de externe Paul-Henri Spaak, informează wikipedia.ro.

Actrița de origine franco-belgiană, naturalizată italiană, a primit roluri mici încă de la o vârstă fragedă. S-a făcut remarcată drept o seducătoare asemănătoare Lolitei prin rolul principal din filmul I dolci inganni. Catherine Spaak a devenit o legendă a comediei italiene după Al Doilea Război Mondial.

Catherine Spaak a mai avut probleme de sănătate

În anul 2020, celebra prezentatoare TV a fost victima unei hemoragii cerebrale. Duminică, 17 aprilie 2022, s-a stins din viață într-un spital din Roma, a precizat televiziunea publică italiană.

A colaborat cu regizorul francez Jacques Becker la filmul “Le trou”, înainte de a pleca în Italia, unde a devenit o actriţă celebră în cinematografie şi o prezentatoare vedetă în televiziune, informează AFP, potrivit Agerpres.

A jucat în mai multe producţii de renume, precum “Depăşirea” (“Il sorpasso”) de Dino Risi, “Pisica cu nouă cozi” (“Il gatto a nove code”) de Dario Argento, “Week-end a Zuydcoote” de Henri Verneuil şi “Secret Scandal” (“Scandalo segreto”) de Monica Vitti. Filmografia ei cuprinde peste 80 de lungmetraje cinematografice şi de televiziune.

Doliu imens! Catherine Spaak, celebra actriță, a murit

În plan personal, Catherine a fost căsătorită cu actorii Fabrizio Capucci (1963-1971) și Johnny Dorelli (1972-1979). Din 1993 până în 2010, a fost căsătorită cu arhitectul Daniel Rey, iar din 2013 până în iunie 2020, a fost soția lui Vladimiro Tuselli. Din prima căsătorie s-a născut o fiică Sabrina Capucci (n. 1963), care a devenit actriță.

La începutul anilor 1970 a intrat în jurnalism, intervievând diverse personalități publice și scriind pentru Corriere della Sera și multe alte ziare și reviste. Renumita actriță a jucat în mai multe producții de renume și a dedicat industriei de televiziune o bună parte din existența sa.

Sursa foto: instagram.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: