Redactia.ro
Home » Sport » Doliu imens în lumea sportului! A murit o adevărată legendă

Doliu imens în lumea sportului! A murit o adevărată legendă

GALERIE FOTO (4) lumanare doliu

Lumea sportului românesc a mai pierdut o legendă! Este vorba despre Nicolae Neagoe, ultimul medaliat la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Nicolae Neagoe suferea de diabet

Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Grenoble 1968, la bob două persoane, Nicolae Neagoe s-a stins din viață sâmbătă, 29 aprilie 2023, la onorabila vârstă de 81 de ani.

Fostul sportiv trăia, de câțiva ani, în comuna Brebu din județul Prahova. Nicolae Neagoe avea mari probleme de sănătate. Acesta suferea de diabet, motiv pentru care medicii au fost nevoiți să-i amputeze laba piciorului drept în 2015, potrivit Eurosport.

În 2016, se stingea din viață și colegul său, cu care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de iarnă de la Grenoble (1968) în proba de bob două persoane. Ion Panțuru a murit tot la vârsta de 81 de ani. Ion Panțuru a decedat pe data de 20 ianuarie 2016 la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

A adus României singura medalie de la Jocurile Olimpice de Iarnă

Împreună cu Ioan Panțuru, Nicolae Neagoe a adus României singura medalie de până acum în istoria participărilor la Jocurile Olimpice de iarnă.

„Întotdeauna am crezut că noi doar am deschis acest drum. Am zis că românul are un aluat bun pentru sporturile cu grad de dificultate mai mare și un pic mai multă îndemînare pentru acest sport, care este unul mai «bărbătesc». Nu credeam că mor și România nu mai ia o medalie”, a declarat Ion Panțuru, înainte de a muri, potrivit sursei citate anterior.

„Panţuru a murit în 2018, în anonimat. Despre Nicolae Neagoe nu ştiu prea multe.”, scria Dan Negru la începutul anului, acesta aducându-le celor doi foști sportivi numai cuvinte de laudă. „Dacă Dumnezeu face un miracol şi vede filmarea mea, aş vrea să-i tansmit că România nu i-a uitat şi că suntem mulţi care le preţuim performanţa”, a povestit Dan Negru pe rețelele sociale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: