Redactia.ro
Home » Monden » Doliu în industria muzicală! Basistul trupei The Beatles s-a stins din viață la 81 de ani

Doliu în industria muzicală! Basistul trupei The Beatles s-a stins din viață la 81 de ani

GALERIE FOTO (2)

Unul dintre cei mai iubiți artiști de peste Ocean a murit la vârsta de 81 de ani, după o viață plină de evenimente care aveau să îl marcheze destul de mult. Bărbatul a cunoscut succesul alături de trupa care a făcut istorie, The Beatles, urmând să se retragă după câțiva ani.

Vestea i-a luat prin surprindere pe mulți în momentul în care apropiații săi au făcut anunțul pe rețelele de socializare. Se pare că vârsta și problemele de sănătate i-au fost fatale primului basist stângaci al trupei The Beatles.

A murit basistul trupei The Beatles

Chas Newby, căci despre el este vorba, a fost primul basist al trupei The Beatles, ce a avut ocazia să cânte pe scenă și alături de John Lennon când activa în prima sa trupă, Quarrymen. Moartea bărbatului a fost anunțată de către Roag Beast, un prieten apropiat al acestuia.

„Atât eu, cât și Pete și întreaga familie am fost absolut devastați să auzim vestea tristă cu privire la moartea unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai familiei, Chas Newby, aseară. Mulți dintre voi îl cunoașteți pentru că a cântat la chitară bas atât pentru The Beatles, cât și pentru The Quarrymen, dar pentru noi Chas a fost un om relaxat, cu un zâmbet larg pe față. Ne va fi cu adevărat dor de el. Va fi veșnic în gândurile noastre. Dumnezeu să te binecuvânteze, Chas!”, a fost mesajul scris de Roag Beast pe rețelele de socializare.

Cine a fost Chas Newby

Chas Newby, pe numele său complet Brian Chas Newby, s-a născut pe 18 mai 1941 în Liverpool, Anglia. În tinerețe, el a activat pe scena muzicală vibrantă din orașul său natal și a fost atras de muzica rock and roll.

Newby a devenit cunoscut în lumea muzicală în urma scurtei sale perioade ca basist al trupei The Beatles în 1960. El s-a alăturat formației în timpul unui turneu în Scoția, înlocuindu-l pe Stuart Sutcliffe. Sutcliffe a ales să rămână în Scoția, iar Chas Newby a fost recrutat pentru a completa componența trupei. Newby a cântat cu The Beatles timp de aproximativ două luni, timp în care a susținut concerte în Liverpool și Hamburg.

Deși participarea sa în trupa The Beatles a fost efemeră, Newby a avut ocazia să interacționeze cu membrii fondatori ai formației, cum ar fi John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Pete Best (care era bateristul în acea perioadă). După plecarea sa din trupă, Newby și-a continuat cariera muzicală în alte formații, precum The Black Cat Bones și The Sundowners. Cu toate acestea, el nu a reușit să obțină o notorietate semnificativă în industria muzicală și a rămas o figură relativ obscură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: