Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea canotajului românesc: Un fost campion olimpic a încetat din viață brusc la vârsta de 62 de ani

Doliu în lumea canotajului românesc: Un fost campion olimpic a încetat din viață brusc la vârsta de 62 de ani

doliu în canotajul din România

Este doliu în sportul din România. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 11 noiembrie, de către Federația Română de Canotaj, care a transmis profundul regret al comunității sportive pentru pierderea unui talent de excepție.

Cine a fost Dimitrie Popescu

Dimitrie Popescu a rămas în istorie ca unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai canotajului românesc, obținând cel mai prestigios trofeu al carierei sale în 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona. Fostul campion a cucerit medalia de aur în proba de patru rame cu cârmaci (4+), demonstrând o performanță remarcabilă și aducând onoare țării sale.

Parcursul său olimpic nu se oprește aici, Dimitrie Popescu aducând acasă și medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+) la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice din 1992. Realizările sale remarcabile s-au extins și în timp, câștigând medaliile de argint în proba de dublu rame la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984 și în proba de patru rame la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988.

Fostul campion a strălucit și în competițiile mondiale, devenind campion mondial în 1989 cu echipajul de patru rame și obținând medaliile de argint la dublu rame în 1985 și 1996. După retragerea din activitatea competițională, Dimitrie Popescu și-a dedicat experiența și cunoștințele în domeniul canotajului, devenind antrenor la CSA Steaua și, din 1997, antrenor la lotul olimpic de canotaj al României.

În semn de recunoaștere a contribuției sale excepționale la sportul național, Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului. Cu toate acestea, vestea tragică a decesului său a șocat comunitatea sportivă și a lăsat un gol imens în canotajul românesc.

Dimitrie Popescu a părăsit această lume în locuința sa din Bușteni, iar vestea tragică vine la doar câteva zile după ce acesta participase activ la Campionatele Naționale de fond de la Snagov. Comunitatea canotajului românesc își exprimă adâncul regret și transmite condoleanțe familiei îndurerate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: