Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea cinematografiei. Actrița Monica Vitti s-a stins din viață

Doliu în lumea cinematografiei. Actrița Monica Vitti s-a stins din viață

GALERIE FOTO (5) Doliu în lumea cinematografiei.

Doliu în lumea cinematografiei. Celebra actriță Monica Vittu s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. ”Regina cinematografului” a devenit cunoscută pentru rolurile sale în filmele lui Michelangelo Antonioni, jucând în pelicula „L’Avventura”.

Doliu în lumea cinematografiei. Actrița Monica Vitti s-a stins din viață

Actrița Monica Vitti, considerată o adevărată regină a cinematografiei italiene, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Dario Franceschi, ministrul italian al culturii a anunțat că celebra actrița a plecat dintre noi. „Adio Monica Vitti, adio regină a cinematografiei italiene. Astăzi este o zi cu adevărat tristă, o mare artistă şi o mare italiancă a plecat dintre noi”, a scris Dario Franceschini într-un comunicat.

Monica Vitti a devenit cunoscută pentru rolurile legendare din anii 1950 și 1960, în special pentru colaborările Michelangelo Antonioni la filmele „L’Avventura” și ”La Notte”. Actrița a câștigat multe premii naționale și internaționale, dintre care Premiul David di Donatello pentru cea mai bună actriță și Ursul de argint, pentru rolul jucat în pelicula „Flirt”. Artista s-a născut la Roma pe 3 noiembrie 1931, iar numele său real era Maria Luisa Ceciarelli. Monica și-a descoperit pasiunea pentru teatru în timpului celui de-al Doilea Război Mondial.„Pe măsură ce cădeau bombele, când trebuia să ne refugiem în adăposturi, eu și fratele meu mai mic improvizam mici piese de teatru pentru a-i distra pe cei din jurul nostru„, avea să povestească ea.

Regretata actriță a absolvit Academia Națională de Artă Dramatice din Roma în 1953 și și-a început cariera în teatru, acolo unde a avut un talent comic. Monica Vitti a avut o relație profesională, dar și sentimentală cu regizorul Antonioni.”Am avut norocul să-mi încep cariera cu un om de mare talent, care era și spiritual, plin de viață și de entuziasm”. ,mărturisea actrița într-un interviu la televiziunea italiană, în 1982.

În 1995 se căsătorește cu regizorul și operatorul Roberto Russo. Acesta a anunțat că Monica Vetti suferă de ALzheimer, iar în 2018 confirma că ea locuiește în Roma. Actrița a fost premiată cu Leul de Aur pentru întreaga carieră, la Festivalul de Film de la Veneția în 1995.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: