Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea cinematografiei! Un mare actor s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani

Doliu în lumea cinematografiei! Un mare actor s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani

Doliu în lumea cinematografiei! Un mare actor s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani

Doliu în lumea cinematografiei! Un mare actor s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani. Acesta a jucat, printre altele, într-un film extrem de cunoscut regizat de Steven Spielberg.

Doliu în lumea cinematografiei

Ahmed El-Shenawi, recunoscut pentru interpretarea sa memorabilă din filmul „Indiana Jones și Templul Blestemat”, a murit la vârsta de 75 de ani. Celebra sa prezență în „Temple of Doom”, pelicula regizată de Steven Spielberg în 1984, l-a făcut cunoscut în întreaga lume cinematografică. Personajul său, cu mustață neagră și coliere de perle, a devenit iconic, marcând imaginația spectatorilor cu scena legendară a „surprizei de șarpe” la un banchet sinistru.

Fiica sa, Eman El-Shenawi, a confirmat pentru The Hollywood Reporter că actorul a trecut în neființă la Chelsea, Londra, pe data de 1 februarie.

„Fusese internat în spital pentru o operație de reparare a unei fracturi și a dezvoltat o infecție care a dus la septicemie”, a spus ea.

Ahmed El-Shenawi, carieră remarcabilă în cinematografie și televiziune

Pe lângă rolul său în „Indiana Jones și Templul Blestemat”, Ahmed El-Shenawi a strălucit și în alte producții notabile. De la interpretarea unui prizonier în „Midnight Express”, film regizat de Alan Parker în 1978, la apariții în „The Element of Crime” (1984) sau diverse seriale britanice precum „The Professionals”, „Cannon and Ball”, „Muck and Brass” și „Danger: Marmalade at Work”, talentul său a fost întotdeauna apreciat și răsplătit cu admirație.

Originar din Egipt, Ahmed El-Shenawi și-a început cariera în Londra, unde a devenit cunoscut ca actor de teatru și radio. Pe lângă pasiunea sa pentru cinematografie, a fost un bucătar-șef talentat pentru Egyptair și hoteluri de lux, învățând arta ospitalității care i-a rămas mereu aproape.

Lupta cu greutatea și schimbările din industrie

Actorul a avut de înfruntat nu doar provocările scenei, ci și pe cele personale. Îngrijorat de schimbările din industrie și de presiunea asupra aspectului fizic, El-Shenawi a suferit o intervenție chirurgicală de micșorare a stomacului pentru a-și controla greutatea. Cu toate acestea, pasiunea sa pentru interpretare a rămas neclintită.

Eman El-Shenawi, fiica sa, îl descrie pe tatăl ei ca pe un om iubitor de Crăciun și de sărbătorile occidentale, iar legătura pe care a avut-o cu fanii săi a fost una specială. Chiar și după decenii de la lansarea filmului „Indiana Jones și Templul Blestemat”, admiratorii au continuat să îl îmbrățișeze și să îl celebreze pentru contribuția sa la cinematografie.

Cu trecerea sa în neființă, Ahmed El-Shenawi lasă în urmă o moștenire puternică în lumea cinematografiei. Contribuția sa la filmul și televiziunea britanică și internațională va rămâne întipărită în memoria publicului și a colegilor săi.

Sursa foto: Seventies Time-Machine

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: