Redactia.ro
Home » Știri » Doliu in lumea medicala. Medicul Dan Olteanu de la Spitalul Universitar din Bucuresti a murit

Doliu in lumea medicala. Medicul Dan Olteanu de la Spitalul Universitar din Bucuresti a murit

Profesorul Dan Olteanu, ședul disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalului Universita de Urgență din București, a murit. 

 

Creatorul Secției de Gastroenterologie de la Spitalul Universitar

 

Medicul s-a stins din viață la 80 de ani șia  fost creatorul Secției de Gastroenterologie de la Spitalul Universitar.

Societatea de Medicină Internă a anunțat printr-un mesajcă prof. dr. Dan Olteanu a încetat din viaţă.

„Pios omagiu Profesorului Doctor Dan Olteanu, acum, când Destinul sau l-a mutat într-o STEA! O STEA ce nu se va stinge niciodată și va lumina mai departe, destinele atâtor generații!

Profesorul Dan Olteanu, șeful Disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalul Universitar din București, a fost fondatorul școlii moderne de Medicină Internă de peste patru decenii, un mentor desăvârșit pentru generații întregi de studenți și medici, fascinați de talentul sau profesional și didactic.

A fost creatorul Secției de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

Cuvintele sunt prea puține și prea sărace pentru a exprima întreaga noastră recunoștiință, a medicilor pe care i-a format cu o rară competență, cu o mare răbdare și cu o totală dăruire; a sutelor de studenți cărora le-a conturat devenirea, a miilor de pacienți cărora le-a dăruit zile și ani….

Ne închinăm cu profund respect în fața personalității sale și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i ocrotească veșnicia! Lumina lină, Domnule Profesor!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Societății Române de Medicină Internă.

Colegiul Medicilor din Municipiul București a anunțat, de asemenea, cu regret trecerea în neființă a Prof. dr. Dan Olteanu, reputat internist și gastroenterolog, creator de școală medicală, șef de clinică în Spitalul Universitar București.

”Ne vom aminti mereu erudiția, modestia și noblețea sufletească a Profesorului”, scrie în mesajul postat de Colegiul Medicilor.

Profesorul Dan Olteanu a fost fondatorul școlii moderne de Medicină Internă de peste patru decenii, un mentor desăvârșit pentru generații întregi de studenți și medici, fascinați de talentul sau profesional și didactic.