Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea muzicii! Doru Stănculescu s-a stins din viață

Doliu în lumea muzicii! Doru Stănculescu s-a stins din viață

O veste tristă s-a năpustit astăzi asupa lumii muzicii folk din România. Doru Stănculescu a plecat dintre noi la doar 71 de ani. Cauza decesului nu se știe încă. 

A murit Doru Stănculescu

Fanii, familia și apropiații îl plâng pe marele artist de muzică folk, Doru Stănculescu. Au curs mesajele de condoleanțe pe rețelele sociale. Eugen Avram a fost cel care a dat vestea tristă. Acesta a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare în cinstea marelui artist Doru Stănculescu.

Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stănculescu Doru-Emil a plecat azi-dimineață (luni – n.r.) să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!„, a scris Eugen Avram pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost Doru Stănculescu

Mare artist Doru Stănculescu a fost unul dintre membrii fondatori ai Cenacului Flacăra. Acesta a activat în cadrul acestuia până la desființarea sa. Doru Stănculescu, un mare cântăreț și instrumentist,  a debutat cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. El a realizat muzica pentru filmul „Porțile albastre ale orașului”.

Artistul avea și trei mari premii importante în palmares. Printre ele se enumeră: locul întâi la Festivalul de muzică folk „Primăvara baladelor”, premiul pentru întreaga activitate artistică la Festivalul național de muzică folk „Om bun” (1996) și Diploma de Onoare al Ministerului Culturii și Cultelor la gala muzicală „O zi printre stele” (6 mai 2002).

Primul material discografic al cântăreţului, un disc single, a fost editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. Printre hiturile sale se enumeră „Cafeaua de dimineață”, „Ioan Vodă Cumplitul”, „Scrisoarea soldatului de orișiunde”, „Eu, tu, el”, „Ecou de romanţă”, „Fără petale”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: