Redactia.ro
Home » Monden » Doliu în lumea muzicii populare. O artistă cunoscută a murit în urmă cu puțin timp

Doliu în lumea muzicii populare. O artistă cunoscută a murit în urmă cu puțin timp

GALERIE FOTO (3) doliu

Doliu în lumea muzicii populare. Lumea muzicii populare este tot mai săracă. După moartea lui Petrică Mîțu Stoian și a lui Benone Sinulescu, o interpretă de muzică populară s-a stins din viață în urmă cu puțin timp. Tita Bărbulescu a murit la vârsta de 85 de ani. Vedeta a lăsat în urmă multă durere.

Doliu în lumea muzicii populare. O artistă cunoscută a murit în urmă cu puțin timp

Doliu în lumea muzicii populare. În ultima perioadă, lumea artistică este tot mai săracă. Tot mai mulți interpreți de muzică populară pleacă dintre noi lăsând în urmă multă durere. În urmă cu câteva săptămâni ne-am luat rămas bun de la Petrică Mîțu Stoian și Benone Sinulescu, doi dintre cei mai mari artiști de muzică populară din România. În urmă cu puțin timp s-a stins din viață și Tita Bărbulescu, cunoscuta solistă de muzică de petrecere. Artista a murit la vârsta de 85 de ani, lăsând în urmă multă durere și multe cântece. Tita Bărbulescu a fost apreciată și iubită de public, iar muzica ei a ajuns în casele multor oameni. Aceasta a fost una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu. Președintele României cunoaștea pe de rost versurile melodiilor cântate de artistă.

Activitatea muzicală a Titei Bărbulescu

În repertoriul Titei Bărbulescu se regăsesc peste 300 de cântece care au fost imprimate la Radio și Electrorecord. Avea peste 40 de ani de activitate artistică și a participat în peste 500 de spectacole, recitaluri și festivaluri. Artista a învățat să cânte de la tatăl său, Nicolae Bărbulescu, un cunoscut lăutar din Argeș. Tita s-a născut în 1936, pe 15 februarie, la Topoloveni, fiind una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară din țară. A colaborat cu diverși artiști cunoscuți, precum Maria Tănase, Maria Lătărețu, Emil Gavriș, Mia Braia și mulți alții.

După primul succes, Tita Bărbulescu a fost propusă pentru Școala Populară de Artă din București, unde a studiat canto. A revenit în Argeș și s-a angajat în orchestra populară „Doina Argeșului” din Pitești. Tita Bărbulescu a cântat melodii de folclor culese de la vechii lăutari autentici din Arșes. Primele imprimări la radio le-a făcut împreună cu orchestra „Doina Argeșului”, melodii ce rămân în Fonoteca de Aur a Radioului. Cele mai ascultate melodii ale acestea sunt „Sus’ la munte la Muscel”, „Lele, lelișoara mea”, „De-ai fi neichii drăguliță”, „Din Pitești păn’ la Trivale”, „Argeșene, argeșene”. Între 1960 și 1962 a locuit în București fiind angajat a Teatrului „Ion Vasilescu”, după care la „Doina Olteniei” din Craiova și „Flacăra Prahovei” din Ploiești. Cele mai valoroase imprimări pe care le-a făcut au fost cu Orchestra Radio condusă de Victor Predescu, Ionel Budișteanu, Radu Voinescu și Paraschiv Oprea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: