Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea sportului. A murit legendarul Akebono

Doliu în lumea sportului. A murit legendarul Akebono

GALERIE FOTO (2) A murit Akebono. www.sescoops.com

Lumea sportului internațional plânge pierderea unui titan: Akebono, primul mare campion de sumo provenit din afara Japoniei, s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani. Conform informațiilor furnizate de presa locală, Akebono a pierit din cauza unei insuficiențe cardiace.

Născut sub numele de Chadwick Haheo Rowan în Waimanalo, Hawaii, Akebono Taro a devenit o legendă în lumea sumo-ului, marcând istorie prin devenirea primului luptător născut în afara Japoniei care a urcat la cel mai înalt titlu din acest sport. Cu o înălțime impunătoare de 1,80 metri și o greutate de 500 de kilograme în timpul gloriei sale, el a strâns un palmares impresionant, câștigând numeroase campionate pentru a-și dobândi statutul de yokozuna.

Cariera sa de succes a inclus câștigarea a 11 titluri majore, cu peste 560 de victorii în meciuri. Akebono și-a început parcursul în lumea sumo-ului în martie 1988 și a avansat rapid în prima divizie, înregistrându-se la turneul din septembrie doi ani mai târziu. În 1993, el a fost promovat la rangul de yokozuna, cucerind inimile fanilor și câștigând o popularitate imensă atât în Japonia, cât și în afara ei.

Lumea, șocată de moartea lui Akebono

Mesajul de condoleanțe postat pe platforma X de către ambasadorul SUA în Japonia, Rahm Emanuel, a subliniat importanța lui Akebono ca un „gigant în lumea sumo-ului, un hawaiian mândru și o punte între Statele Unite și Japonia”.

După retragerea sa din sumo în ianuarie 2001 și demisia din Asociația Japoneză de Sumo în 2003, Akebono și-a continuat parcursul în lumea sportului, anunțându-și participarea la K-1, un sport de luptă ce combină elemente de arte marțiale, kickboxing și wrestling.

Eforturile sale și personalitatea sa carismatică au captivat mulți fani, iar All Japan Pro-Wrestling a emis o declarație de omagiu, evidențiind impactul său semnificativ asupra sportului. Akebono va rămâne în memoria colectivă ca unul dintre cei mai remarcabili și influenți luptători din istoria sumo-ului și a sporturilor de contact.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: