Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Alexandru Lulescu a murit

Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Alexandru Lulescu a murit

GALERIE FOTO (4) _Actorul Alexandru Lulescu a murit

Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață, în urma unui accident vascular cerebral. A murit într-un centru de bătrâni, fiind de mai mult timp într-un azil, unde primea îngrijiri de la un personal specializat. În urmă cu două săptămâni, artistul a împlinit 90 de ani.

Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Alexandru Lulescu a murit

Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Artistul și-a dat ultima suflare într-un centru de bătrâni. În urmă cu două săptămâni, Alexandru Lulescu a împlinit 90 de ani. Actorul a fost coleg de generație cu Dem Rădulescu, George Constantin, Gheorghe Dinică, Gheorghe Cozorici, Puiu Călinescu, Jean Constantin și Stela Popescu. Artistul a primit în urmă cu șase ani Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, pentru întreaga sa activitate pus în slujba artei scenice și spectacolului. Aproape 20 de ani a apărut în fața camerelor de filmat alături de genialul Nicu Constantin. Cei doi au format unul dintre cele mai îndrăgite cupluri umoristice din istoria revistei românești. Actorul Alexandru Lulescu a apărut ultima oară pe scena teatrului românesc de ziua lui, pe 1 iunie 2019. Odată cu venirea pandemiei de coronavirus, a locuit cu familia, iar apoi a fost dus într-un centru de bătrâni.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu i-a conferit artistului Alexandru Lulescu, pe data de 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.În urmă cu două săptămâni, reprezentanții Teatrului de Revistă îl felicitau pe Alexandru Lulescu cu ocazia zilei de naștere și îl numeau „cel mai longeviv actor” al teatrului.  „La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, au scris reprezentanții instituției pe Facebook.

Alexandru Lulescu, actor de Cartea Recordurilor

Alexandru Lulescu a petrecut 70 de ani pe scena teatrului românesc. Prima sa apariție pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” (Ansamblul de Estradă) a fost în anul 1952. În 1961 s-a angajat la Teatrul devenit intre timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”, unde a jucat in zeci de spectacole. Lulescu făcea stand-up comedy , în anii ’60-’70-’80, inainte ca acest gen să fie descoperit. În ultimii ani, actorul a răms printre ultimii din generația sa. Din păcate, legendele teatrului românesc ne-au părăsit rând pe rând. Stela Popescu, Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu și alții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: