Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea teatrului românesc. O îndrăgită actriță a pierit la doar 48 de ani

Doliu în lumea teatrului românesc. O îndrăgită actriță a pierit la doar 48 de ani

GALERIE FOTO (3)

O veste din lumea teatrului românesc îndoliază România! O îndrăgită actriță a pierdut lupta cu o boală nemiloasă la doar 48 de ani. Anunțul morții sale a fost făcut de Teatrul Național Târgu Mureș, unde aceasta era angajată.

Doliu în teatru românesc

Lumea teatrului din ce în ce mai puțină! O nouă actriță ne-a părăsit astăzi, după o luptă de cinci ani cu o boală cumplită. Vestea morții sale a fost dată pe pagina de Facebook a Teatrului Național Târgu Mureș.

„Am aflat cu tristeţe că Klara Tompa, după o luptă de cinci ani, a pierdut bătălia cu o boală fatală, la vârsta de 48 de ani. Calităţile sale umane şi artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieţi şi cariere ne-a lăsat ca moştenire nenumărate amintiri minunate. Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea lor artistică. Transmitem, de asemenea, condoleanțe familiei îndoliate a Klárei și le împărtășim durerea prin compasiunea și sprijinul nostru sincere. Fie ca amintirea ei să fie binecuvântată!”, se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Național Târgu Mureș.

Klara s-a stins după o luptă de cinci ani cu o boală cumplită.

Klara Tompa era o actriță talentată

Klára Tompa s-a născut pe data de 10 noiembrie 1973, în Târgu-Mureș. A urmat cursurile Facultăţii de Actorie din cadrul Universității István Szentgyörgyi din Târgu-Mureș între anii 1994 și 1998, iar din anul 1998 și până în prezent a fost actriţă a Teatrului Național Târgu-Mureș.

Klara a câștigat nenumărate premii

Actrița fusese și profesoară la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, specializându-se în predarea teatrului, improvizației și teatrului muzical. De-a lungul carierei sale, Klara Tompa a intrat în piele a mai mult de 40 de personaje, prezentate pe scena Teatrului Național Târgu-Mureș. Activitatea sa a atras numeroase premii, calitățile sale deosebite fiind remarcate imediat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: