Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea televiziunii. A murit Florentina Satmari, unul dintre cei mai importanți realizatori TV

Doliu în lumea televiziunii. A murit Florentina Satmari, unul dintre cei mai importanți realizatori TV

Sursa foto: Facebook, Florentina Satmari

Florentina Satmari, un pilon al industriei televiziunii și un promotor al folclorului național, a încetat din viață, lăsând în urmă o moștenire impresionantă în lumea artistică a României. Cunoscută și apreciată drept „MAMUCA”, Satmari a fost una dintre figurile de referință ale Televiziunii Române, contribuind la formarea și promovarea a numeroase talente în domeniul muzicii populare.

Matilda Pascal Cojocarita, o cântăreață de muzică populară, a exprimat pe rețeaua de socializare Facebook tristețea profundă și respectul său pentru Florentina Satmari: „Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele, Mamuca, odihna în lumina, aplauze și flori”.

Cine a fost Florentina Satmari

Pe parcursul carierei sale, Florentina Satmari a lansat în lumea artistică mulți dintre cei mai de seamă artiști ai muzicii populare contemporane. Ea își începuse formarea ca absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, specializându-se în canto clasic. Sub îndrumarea mentorului său, Tudor Vornicu, a devenit o prezență marcantă în peisajul televiziunii românești, realizând emisiuni de muzică populară ce au captivat audiențele.

Numele ei rămâne strâns legat de organizarea unor evenimente de prestigiu în domeniul muzicii populare, precum Festivalurile „Crizantema de Aur” de la Târgoviște și „Maria Tănase” de la Craiova, precum și Festivalul „Callatis”, demonstrându-și pasiunea și devotamentul față de promovarea culturii tradiționale românești prin intermediul mediului televizat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini