Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în muzică! Încă o stea a scenei românești s-a stins! Aurelian Temișan este devastat

Doliu în muzică! Încă o stea a scenei românești s-a stins! Aurelian Temișan este devastat

GALERIE FOTO (2)

Este din nou doliu în muzica românească! La doar 66 de ani, unul dintre cei mai apreciați compozitori din România s-a stins. Vestea l-a devastat pe Aurelian Temișan, care era extrem de apropiat de legendarul artist.

Este vorba despre compozitorul Marcel Iorga, cunoscut ca o adevărată legendă a scenei românești, fiind unul dintre compozitorii extrem de apreciat din zona Moldovei. Vestea că a părăsit această lume a venit ca un fulger pentru colegii săi de breaslă.

Doliu în muzică. Încă o stea a muzicii românești s-a stins! Aurelian Temișan este devastat

Colegii de breaslă sunt devastați de durere încă de la primele ore ale dimineții de când a aflat vestea cutremurătoare că marele compozitor a încetat din viață. Printre cei puternic afectați de trecerea în neființă a lui Marcel Iorga se numără și Aurelian Temișan, fiind extrem de apropiați.

Despre Marcel Iorga se știe că a studiat mai multe instrumente muzicale, printre care: flautul, pianul, acordeonul, saxofonul, contrabasul, chitara și tobele. Artistul era cunoscut și la nivel internațional.

”Este prea șocantă vestea. Nu îmi vine să cred!”, a declarat Aurelian Temișan, bun prieten al compozitorului.

“Compozitorul vasluian Marcel Iorga ne-a parasit. Pentru totdeauna. Avea 66 de ani si era infectat cu virusul Sars-CoV-2. De câteva zile fusese internat la Spitalul Județean din municipiul resedinta de judet. Boala a avut o evoluție mai mult decat rapida. Compozitorul urma să primească nu peste mult timp titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Vaslui. Din nefericire, nu a mai apucat sa aiba aceasta bucurie, o recunoastere a intregii sale activitati componistice. S-a născut pe 25 octombire 1955, la Băcești.”, a transmis printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare Gazeta Vaslui.

De asemenea, numeroși alți colegi de breaslă, prieteni și apropiați au scris prin intermediul rețelelor de socializare un mesaj dureros despre ceea ce a fost și a însemnat Marcel Iorga pentru ei.

”Nu pot să cred, maestre! Pur si simplu mi-e greu să accept să vorbesc despre Dumneavoastră la timpul trecut!/ Odihnă veșnică si drum lin printre îngeri, maestre/ O viață în cântec și alături de copii. Drum lin, Marcel Iorga!”, sunt doar câteva dintre mesajele publicate pe rețelele de socializare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: