Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în presa sportivă din România! A murit Ion Ghiță, un mare comentator

Doliu în presa sportivă din România! A murit Ion Ghiță, un mare comentator

În plină vară, o veste cutremurătoare îngheață sufletele multor români. Ion Ghiță, un nume sonor în lumea comentatorilor radio, un profesionist care a împărtășit mii de emoții și momente cu ascultătorii, a încetat din viață la vârsta de 88 de ani.

Informația a devenit publică în data de 5 august, lăsând în urmă o întreagă țară în doliu și cu un gol greu de umplut în industria media.

A murit Ion Ghiță

Ion Ghiță a lucrat alături de personaje de marcă ale jurnalismului din România precum Sebastian Domozină și Teoharie Coca-Cozma, cu care a împărțit studio de radio și experiențe memorabile. Sebastian Domozină, renumit pentru contribuțiile sale în presa sportivă, este considerat de colegi un om cu majuscule, a cărui amprentă a rămas în memoria colectivă a fotbalului românesc.

În același timp, Teoharie Coca-Cozma, supranumit talismanul Stelei, este cunoscut ca fiind comentatorul finalei cu Barcelona, ce a avut loc pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan”. Aceste personalități au marcat o perioadă de aur a crainicilor sportivi din România, în care Ion Ghiță a avut un rol esențial.

Ion Ghiță s-a născut pe 22 martie 1935, în Cortişte, județul Buzău. După absolvirea studiilor de filologie la Universitatea din București, a început cariera ca profesor la Școala nr. 5 din Buzău, înainte de a descoperi vocația jurnalismului sportiv.

O carieră plină de suișuri și coborâșuri

Trecerea sa la radio a marcat începutul unei cariere de succes, alături de celelalte figuri proeminente ale vremii. Vocea sa a fost o constantă pentru ascultătorii din toată țara, iar pasiunea sa pentru fotbal l-a adus aproape de echipa Gloria Buzău, pentru care a devenit un adevărat susținător.

În timpul anilor în care Gloria a jucat în prima ligă, între 1983 și 1987, Ion Ghiță a reușit să transmită entuziasmul și emoțiile partidelor de fotbal către ascultători prin intermediul celebrei emisiuni „Fotbal minut cu minut”. Vocea sa a devenit un simbol al transmisiunilor sportive, captând atenția a sute de mii, poate chiar milioane, de microbiști din întreaga țară.

Pe tot parcursul carierei sale, Ion Ghiță a rămas un adevarat ambasador al sportului, al jurnalismului de calitate și al poveștilor de viață. Astfel, moartea sa nu reprezintă doar o pierdere pentru lumea media sau pentru familia sa, ci și pentru acei microbiști care, duminică de duminică, îl ascultau cu sufletul la gură, trăind alături de el emoțiile fiecărei partide de fotbal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: