Redactia.ro
Home » Sport » Doliu în sportul românesc. A murit unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei

Doliu în sportul românesc. A murit unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei

Doliu în lumea sportului

Sportul românesc se află în doliu după ce Marian Costea, fost jucător de hochei și participant la Jocurile Olimpice cu echipa Națională a României, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții CS Dinamo București, pe rețelele de socializare. Costea, care se confrunta cu probleme medicale, a suferit un atac cerebral cu 70 de zile în urmă, iar astăzi, pe 10 aprilie, a pierdut lupta.

„Fostul mare hocheist Marian Costea a urcat la ceruri!

Un apel telefonic și o veste tristă: «A murit colegul și prietenul meu Marian Costea!». Vocea lui Dumitru Axinte, fostul mare hocheist al echipei Dinamo și al echipei naționale, se pierde sugrumată în lacrimi.

«A suferit un atac cerebral în urmă cu 70 de zile. A fost în spital la terapie intensivă în toată această perioadă, dar n-a mai rezistat. Astăzi a plecat să se vadă cu Doru Tureanu», a mai putut să spună Dumitru Axinte.

A fost unul dintre cei mai mari hocheiști români

Născut pe 13 iunie 1952, Costea a fost unul dintre cei mai valoroși hocheiști români. Component al unei celebre linii de atac alături de Tureanu și Axinte, Marian Costea s-a aflat în linia întâi a naționalei României la Jocurile Olimpice de la Innsbruck (Austria) din 1976 și de la Lake Placid (S.U.A.) din 1980, dar și la Campionatul Mondial din 1977 (Divizia A), unde România a învins Statele Unite ale Americii cu 5-4.

A fost campion cu Dinamo, un jucător cu o personalitate puternică, așa cum a fost și ca om. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în anunțul de pe pagina CS Dinamo București.

Această pierdere survine la scurt timp după decesul lui Tică Tănase, cel mai longeviv antrenor din România, care a murit la 99 de ani. Tănase, cunoscut pentru realizările sale în volei, a adus contribuții semnificative în sportul românesc, formând generații de excepție de sportivi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: