Redactia.ro
Home » Știri » Doliu la Hollywood! A murit Sean Connery, primul actor care l-a jucat pe James Bond

Doliu la Hollywood! A murit Sean Connery, primul actor care l-a jucat pe James Bond

Doliu în lumea filmului! Actorul Sean Connery a încetat din viață la vârsta de 90 de ani. Anunțul morții actorului a fost făcut de familia sa. 

Care a fost cauza morții

Sean Connery a fost primul artist care a dat viață personajului ”James Bond” și l-a adus pe marile ecrane în 1962, când a apărut și pelicula ”Dr. No”.  Actorul a încetat din viață în somn, noaptea trecută, însă, vestea privind decesul a intrat în vizorul publicului abia în această după-amiază. Actorul în vârstă de 90 de ani nu se simțea prea bine în ultimele zile, relatează jurnaliștii BBC. Sean Connery se aflaîn Bahamas în momentul tragicului eveniment.

Actorul a jucat în șapte filme rolul de James Bond. Se consideră că a fost cel mai bun actor care a dat viață personajului James Bond. Regretatul artist a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, în 1988. Acesta a obținut Oscarul pentru modul în care a dat viață personajului Jim Malone în pelicula “The Untouchables”, în 1987.

Sean Connery și-a mai trecut în listă și două premii Bafta și treiGloburi de Aur. Actorul a mai apărut și în alte filme de succes, precum Vânătoarea lui Octombrie Roșu” sau “The Rock”.

Sir Sean Coonery a fost votat “cel mai sexi bărbat în viaţă” de revista People, în 1989, iar în 1999, la vârsta de 69 de ani, a fost ales “cel mai sexi bărbat al secolului”. Actorul a mai jucat în Finding Forrester” (2000), considerat a fi unul dintre cele mai bune filme în care a apărut, urmat de rolurile din “⁣The League of Extraordinary Gentlemen”⁣ (2003) şi de “Indiana Jones: Making the Trilogy” (2006).

 

Cum și-a început cariera

Thomas Sean Connery s-a născut pe 25 august 1930, în Edinburgh, într-o familie cu origini irlandeze şi scoţiene.

Debutul lui Sean Connery în lumea filmului a fost unul neașteptat. Un producător local de teatru l-a întrebat dacă nu vrea să se alăture corului pentru producţia muzicală “South Pacific”. Producția urma să se joace pe Drury Lane din Londra.

“Nu aveam voce, nu ştiam să dansez, însă puteam arăta bine stând acolo”, declara, mai târziu, Connery. După prima apariție, s-a hotărât că asta va fi cariera sa, cea de actor. Și-a ales numele de scenă Sean, care îi amintea de eroul său preferat, Shane, jucat de Alan Ladd.

În 1999, Sean Connery a semnat producţia filmului ″Entrapment″⁣, în care a şi jucat, alături de Catherine Zeta-Jones. Actorul a fost răsplătit, în 1999, cu premiul Publicului pentru cel mai bun actor acordat de Academia Europeană de Film.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: