Redactia.ro
Home » Știri » Domeniile cu cele mai mari salarii din Europa. Angajații care câștigă cei mai mulți bani

Domeniile cu cele mai mari salarii din Europa. Angajații care câștigă cei mai mulți bani

Anunț de ultimă oră pentru români! Ce se întâmplă luni cu rovinietele

Din mai multe motive, expatriații profesioniști au tendința de a câștiga venituri mai mari decât colegii lor din țara de origine. Impozitele sunt, desigur, un factor important – mulți expatriați aleg să locuiască în țări care au o rată de impozitare mai mică decât cea din țara lor de origine.Studiul recent My Expatriate Market Pay Survey realizat de Employment Conditions Abroad (ECA) oferă date comparative detaliate despre salariile expatriaților în diferite țări. Sondajul a arătat că există zece țări în care expatriații au venituri mai mari decât media globală. Sondajul a analizat nivelurile de salarizare ale expatriaților din întreaga lume, incluzând date privind indemnizațiile, beneficiile, metodele de calcul al salariului și impozitele.

Domeniile cu cele mai mari salarii din Europa. Angajații care câștigă cei mai mulți bani

Sondajul a acoperit peste 300 de companii globale din 170 de țări, cu peste 10.000 de angajați din întreaga lume, ceea ce a oferit un bogat fond de informații și perspective. Unul dintre punctele centrale ale raportului rezultat este un clasament al țărilor în funcție de costurile pachetelor de servicii pentru expatriați. Un pachet tipic de beneficii pentru un expat pentru un manager de nivel mediu, în afară de salariu, include, printre altele, costuri de relocare, locuință, asigurare medicală și educație.

În funcție de economie, populație, cultură și resurse, fiecare țară oferă diverse locuri de muncă diferite. Există o mulțime de oportunități internaționale disponibile și, cu puțină cercetare, puteți găsi un loc de muncă bine plătit în domeniul dumneavoastră de activitate. Iată care sunt cele mai bine plătite joburi.

Cele mai bine plătite joburi

Să aruncăm o privire la cele mai bine plătite locuri de muncă pentru expatriați din lume. Iată salariile în euro:

Industria petrolului și a gazelor – 6740.
Industria de rafinare a petrolului – 5730.
Industria farmaceutică – 5640.
Transport aerian – 5630.
Industria auto – 5620.
Bănci și asigurări – 5610.
Telecomunicații – 5550.
Industria IT – 5510.

Țările în care sunt cele mai bine plătite joburi

Europa – include un număr mare de țări cu salarii medii ridicate. Valoarea venitului unui angajat depinde de o anumită țară – locația geografică, gradul de dezvoltare a economiei, disponibilitatea resurselor naturale și componenta politică.

Există țări în Europa în care venitul mediu lunar depășește 3000 de euro. În acest articol, aruncăm o privire la Top 5 țări cu cele mai mari salarii medii din Europa.

Germania

Din martie 2021, Germania a deschis piața muncii pentru un număr mare de specialiști străini. Posibilitatea de a obține un permis de ședere în Germania pe baza muncii a fost obținută de deținătorii de studii profesionale secundare în profesii populare în țară. Salariul mediu în această țară este de 4.249,89 euro.

Salariul mediu (brut) în Germania în funcție de industrie, de la mai mare la mai mică:

Industria petrolului și a gazelor – 6740
Industria de rafinare a petrolului – 5730
Industria farmaceutică – 5640
Transport aerian – 5630
Industria auto – 5620
Bănci și asigurări – 5610
Telecomunicații – 5550
Industria IT – 5510
Inginerie mecanică – 5500
Medicină – 5440.

Norvegia

Norvegia este una dintre cele mai dezvoltate țări din lume. Acest stat atrage străinii cu un nivel de trai decent, salarii mari, un sistem fiscal loial și oportunități de angajare în această țară. Salariul mediu din Norvegia vă permite să trăiți destul de decent. În 2021, salariul mediu al unei persoane care lucra în Norvegia era de 4.400 de euro.

Salariul în Norvegia depinde în mod direct de postul ocupat, de volumul de muncă și de numărul de ore lucrate. Cele mai mari salarii din Norvegia sunt primite de reprezentanții industriei miniere. În medie, un specialist în acest domeniu poate primi de la 62 de mii de coroane. Aceasta reprezintă aproximativ 6.500 de euro. Găsirea unui loc de muncă în această industrie nu este foarte problematică. Din cauza condițiilor climatice dificile și a condițiilor de muncă dificile din acest domeniu, este dificil să se întâlnească rezidenți din Norvegia. Cel mai adesea, toate locurile de muncă vacante sunt ocupate de străini.

Industria financiară este, de asemenea, apreciată în Norvegia. Specialiștii în asigurări, ofițerii de credite, lucrătorii bancari, economiștii, finanțiștii și contabilii primesc aproximativ 58 de mii. În 2021, este planificată creșterea salariilor pentru lucrătorii din aceste profesii, din cauza deficitului mare de specialiști în acest domeniu.

 

Islanda

Islanda este un stat insular care îi poate interesa pe emigranți cu un nivel de trai destul de ridicat și o economie stabilă. Nu este doar bogată, ci și o țară foarte frumoasă, cu multe atracții și o natură frumoasă. Cineva poate fi interesat să se mute la un loc de reședință permanentă în această țară anume.

Salariul mediu în Islanda este de 3000 de euro pe lună. Aproximativ același lucru este plătit lucrătorilor din industria auto, marketing, energie, știință și educație. Aceste cifre și profesii sunt valabile pentru persoanele indigene cu educație și experiență de muncă. Vizitatorii se pot aștepta la 2000-2500 de euro. Acesta este salariul pentru curieri, agenți de securitate și lucrători din industria de reparații.

 

Danemarca

La începutul anului 2021, Oficiul de Statistică al Regatului a publicat informația potrivit căreia salariul mediu în Danemarca a atins pragul de 38854 coroane, fără taxe. Suma este de 5200 EUR.

Dacă luăm în considerare salariile maxime ale populației în funcție de raportul cu o anumită activitate din economie, pozițiile fruntașe vor fi atribuite finanțiștilor, asigurătorilor și specialiștilor asociați cu furnizarea de energie electrică, gaz, abur și aer condiționat.

Din punct de vedere al egalității veniturilor populației, Danemarca poate fi numită o țară egală. Fapt este că diferența dintre salariile celor bogați și cele ale celor săraci este de numai 3,5 ori mai mare.

 

Elveția

 

Veniturile elvețienilor diferă de invidiat de media europeană. Însă costul vieții în această țară este, de asemenea, ridicat. Numărul de zile lucrătoare și orele suplimentare sunt reglementate prin lege. Nu puteți lucra mai mult de 45 de ore pe săptămână, iar prelucrarea este plătită la o rată de 1,3 la salariul convenit. Bărbații primesc un venit minim cu 15% mai mult decât sexul frumos.

Salariul mediu în Elveția este de 6.800 de euro pe lună. Pe baza prețurilor locale pentru locuințe închiriate, alimente, transport, medicamente, o viață complet confortabilă poate fi asigurată prin câștigarea a 100.000 de euro pe an.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: