Redactia.ro
Home » Știri » Donald Trump a fost reținut pentru sfidarea Curții și amendat cu 10.000 de dolari pe zi!

Donald Trump a fost reținut pentru sfidarea Curții și amendat cu 10.000 de dolari pe zi!

Donald Trump se confruntă cu consecințele postprezidențiale în instanța de judecată. Acesta a fost amendat cu 10.000 de dolari pe zi.

Trump a fost reținut și amendat

Luni, judecătorul Arthur F. Engoron, de la Curtea Supremă din New York, l-a reținut pe fostul președinte pentru sfidarea justiției pentru că a refuzat să furnizeze documente legate de o citație emisă de procurorul general al statului, Letitia James, care conduce o anchetă civilă privind frauda în cadrul Trump Organization.

Trump va trebui să plătească 10.000 de dolari pentru fiecare zi în care nu predă documentele, dintre care unele includ notițe cu mesaje către consilieri. Se așteaptă ca avocatul lui Trump în acest caz, Alina Habba, să depună un apel.

„Nimeni nu este mai presus de lege”

În timp ce, Letitia James a declarat că decizia a dovedit că „nimeni nu este mai presus de lege”, Trump nu va avea prea multe dificultăți în a amortiza această lovitură.

Potrivit ultimei numărători Forbes, Trump valorează în prezent aproximativ 3 miliarde de dolari. Pentru el, amenda zilnică de 10.000 de dolari echivalează cu o taxă de patru cenți pe zi pentru o familie cu o avere medie de 121.700 de dolari a gospodăriei americane.

Donald Trump a refuzat să furnizeze documente legate de o citație

Decizia , judecătorului Arthur F. Engoron vine la câteva zile după ce biroul lui James l-a îndemnat să îl rețină pe subiectul lor pentru sfidare, pentru a „pune capăt intransigenței și subterfugiului domnului Trump”, după cum au scris vineri avocații de la biroul procurorului general.

Anchetatorii așteaptă în continuare date de pe telefoanele personale și de la companie folosite de Trump, citate în citație, precum și documente care ar putea arăta implicarea în afacerile companiei sale, inclusiv hârtii „aflate în dulapuri din afara biroului domnului Trump” și în „camera de depozitare de lângă biroul domnului Trump”.

De asemenea, se caută post-it-uri folosite de Trump pentru a „comunica cu angajații săi”, potrivit unui dosar depus în ianuarie. Biroul lui James a susținut în februarie că ancheta lor privind presupusa practică a companiei de a umfla activele pentru a căuta împrumuturi a găsit dovezi „care arată că Donald J. Trump și Organizația Trump au folosit declarații financiare frauduloase și înșelătoare pentru a obține beneficii economice”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: