Redactia.ro
Home » Știri » Donald Trump, în prima reacţie după cele două atacuri armate din SUA, soldate cu 29 de morţi

Donald Trump, în prima reacţie după cele două atacuri armate din SUA, soldate cu 29 de morţi

Două atacuri armate sângeroase soldate cu 29 de morţi au avut loc în weekend, în SUA.

Un bărbat alb, în vârstă de 21 de ani, a deschis focul sâmbătă dimineaţa în El Paso, un oraş cu populaţie majoritar hispanică, şi a ucis 20 de persoane – inclusiv şase mexicani – într-un centru comercial aglomerat. În noaptea de sâmbătă spre duminică, alt bărbat alb, în vârstă de 24 de ani, a omorât prin împuşcare nouă persoane – între care şi sora sa -, într-un cartier animat de la Dayton, Ohio.

Donald Trump, preşedintele SUA, a dat asigurări că ”ura” nu are ce căuta în Statele Unite după două atacuri armate sângeroase soldate cu 29 de morţi.

Nu există loc pentru ură în ţara noastră. Trebuie ca asta să înceteze. Durează de ani de zile. Poate că putem să facem mai mult în lupta împotriva acestei epidemii. Cele două drame ţin de o problemă de boală mentală„, a afirmat Donald Trump.

Donald Trump „încurajează nu doar retorica rasistă, dar şi violenţa care urmează”, a subliniat alt candidat la învestitura democrată în alegerile prezidenţiale din 2020, Beto O’Rourke – originar din El Paso, potrivit news.ro. Fiica preşedintelui, Ivanka Trump, a încercat să liniştească situaţia. ”Supremaţia albilor, la fel ca orice altă formă de terorism, este un flagel care trebuie distrus”, a scris ea pe Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: