Redactia.ro
Home » Știri » Dosar penal deschis în cazul celor şase copii intoxicați cu antibiotic din Călărași. Micuții vor fi externați

Dosar penal deschis în cazul celor şase copii intoxicați cu antibiotic din Călărași. Micuții vor fi externați

Diagnostic greșit la Spitalul din Aiud: Copil de 1 an și 7 luni cu fractură de claviculă trimis acasă. Părinții sunt revoltați 

Cei șase copii din Călărași care au fost intoxicați cu un antibiotic vor fi externați în curând, după o săptămână de spitalizare la Spitalul Grigor Alexandrescu din București. Mama lor le-a administrat o doză mult prea mare din acest medicament, iar acum vor fi eliberați în ziua de luni. Iată toate detaliile!

Copiii s-au intoxicat cu antibiotic pentru TBC

Copiii, cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, au fost internați după ce au luat o doză de antibiotic pentru tuberculoză suficientă pentru o lună, într-o singură zi. Cazul a avut loc în localitatea Dragalina, județul Călărași, marți, 27 iunie. Cei șase copii sunt compuși din cinci fete și un băiat.

Transportul victimelor la Spitalul Grigore Alexandrescu din București a fost realizat prin mobilizarea forțelor de intervenție. Trei dintre copii au fost aduși cu elicopterele SMURD, în timp ce ceilalți trei au fost transportați cu autospeciala pentru victime multiple. Starea lor la momentul incidentului era conștientă.

După internare, copiii au fost plasați pe secția de Toxicologie a spitalului, iar acum se află într-o stare stabilă. Ei sunt conștienți și nu au prezentat complicații suplimentare. Medicul unității medicale a menționat că aceștia au primit o doză excesivă de izoniazidă, un antibiotic utilizat în tratamentul tuberculozei.

Se pare că în familia copiilor exista un caz de tuberculoză, iar specialiștii le-au prescris părinților un tratament pentru a fi administrat și copiilor. Cu toate acestea, se pare că mama lor nu a înțeles corect doza care trebuia administrată. În loc să primească una sau două pastile pe zi, cât este doza maximă pentru un copil, aceștia au primit 15 pastile într-o singură zi.

Este important de menționat că medicamentul în cauză este foarte puternic și poate fi fatal dacă este administrat în doze mari. Cu toate acestea, copiii au fost aduși la spital în timp util și li s-a acordat asistență medicală adecvată.

În urma acestui incident, procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală. Dosarul este în rem, ceea ce înseamnă că se investighează fapta în sine, nu persoana. Părinții copiilor vor fi chemați pentru audieri în cadrul anchetei.

„Cele șase victime, conștiente, sunt transportate la Spitalul Grigore Alexandrescu – trei cu cele 3 elicoptere SMURD și trei cu autospeciala pentru victime multiple”, anunța Departamentul pentru Situații de Urgență.

 

 

 

 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: